Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Antagandet av Android 13 ökar, men Android 11 dominerar fortfarande

I de senaste distributionsnumren för Android som släppts av Google har det avslöjats att Android 13 stadigt vinner dragkraft bland användarna. Android 13 är för närvarande installerat på ungefär 14,7 % av de aktiva enheterna världen över, baserat på statistik som samlats in från enheter som är anslutna till Play Butik under en sjudagarsperiod som slutar den 30 maj 2023.

Android 11 är fortfarande den mest populära versionen!

Även om Android 13 hade en imponerande ökning från aprils 12,1 %, är Android 11 fortfarande den mest populära versionen och står för 23,1 % av marknaden. Rapporten noterar också små minskningar i användningen av Android 12, 11 och 10.

april 2023

juni 2023

Överraskande nog var den enda andra versionen att klättra från april till juni Android Oreo, som ökade från 6,7 % till 8,3 %. Det är dock värt att notera att denna siffra förblev lägre än de 9,5 % som rapporterades i januari.

Orsakerna bakom ökningen av Android 13-antagandet och återuppkomsten av Android Oreo är okända. Dessa mönster påverkas sannolikt av faktorer som enhetskompatibilitet, användarpreferenser och programuppdateringar.

Utvecklare kan använda denna information för att göra välgrundade val om vilken Android-version som ska stödjas när de designar appar. Den jämför också Android-ekosystemet med iOS-ekosystemet, och noterar skillnader i uppdateringsutbyggnad och enhetsacceptansgrad.

Det skulle vara intressant att se hur kommande uppdateringar och nya releaser påverkar distributionssiffrorna när Android-ekosystemet utvecklas. Dessutom återstår det att se om Android 13 så småningom kommer att överträffa Android 11 som den mest populära versionen globalt.

Via