Animerade bakgrunder för samtal från Samsung Mobile

0 Shares

Animerade bakgrunder för samtal från Samsung Mobile

De lager av personalisering som olika tillverkare har förbättrat under åren gör att vi kan konfigurera vissa aspekter av vår mobil som vi inte kunde tidigare utan att behöva ta till olika applikationer. Som är fallet med Samsung med ankomsten av den senaste versionen av dess mjukvara, One UI 3.0 , med vilken den fortsätter att utöka sina domäner. Dessutom tillkommer fler och fler nya funktioner och möjligheter som leder till att vi helt modifierar gränssnittsdesignen på våra mobila enheter.

Och inte bara det, utan vi hittar också olika prestandaförbättringar, nya konfigurationer och anpassningar, som den som vi ska presentera idag. Vi pratar om alternativet som tillåter oss som användare anpassa telefonens skärm som visas när vi ska ringa vilken typ av samtal som helst. Av denna anledning kommer vi att förklara hur du ändrar det och hur du kan konfigurera panelen på din Samsung-terminal ytterligare.

Nyheten i One UI 3.0

Det råder ingen tvekan om att det är ett allt mer utbrett lager av mjukvara bland de senaste modellerna från den sydkoreanska tillverkaren. Dessutom, eftersom det gör att vi kan ha en extra för anpassning när du ringer eller tar emot ett samtal , det tillåter oss att göra olika ändringar som vi inte räknade med i version 2.0 av One UI.

Samsung Galaxy med One UI

Detta estetisk förändring både i bakgrunden och i spridningen av informationen som visas på skärmen är ett alternativ som inte heller kunde avnjutas på det asiatiska märkets mobiler som hade Android 10, sedan det började implementeras för One UI 3. Eftersom det är i versionen av Samsungs gränssnitt baserat på Android 11 där denna anpassning finns.

Dessutom finns det fler och fler telefoner av märket som redan kan använda den i Spanien. Denna nya version av gränssnittet erbjuder oss olika funktioner, såväl som olika ändringar i vissa applikationer. Och som vi berättade är en av de nya funktionerna möjligheten att anpassa telefonskärmen när vi ringer ett samtal.

Det betyder att de användare som har en mobil från den sydkoreanska tillverkaren med Android 11 och One UI 3 kommer att kunna anpassa utseendet på den här panelen, oavsett om vi ringer eller tar emot det. Av denna anledning kommer vi att berätta hur du lägger till en annan för att ändra designen på panelen.

Lägg till en ny bakgrund för samtal

Med den här versionen av lagret som ger oss många anpassningsalternativ kan vi välj bakgrundsdesign under samtal . Samt att ändra dess design, och allt inom telefonappen på vår mobila enhet, utan att behöva tillgripa någon typ av tredjepartsapplikation.

I detta fall, alternativet Bakgrund kommer att ge oss möjligheten att sätta ett foto eller en video som fungerar som en animation medan vi är under ett samtal. Det bästa av allt är att stegen för att ändra denna panel är enkla och mycket lätta att utföra. Först måste vi komma åt telefonappen på vår Samsung-smarttelefon. När vi väl är inne måste vi klicka på de tre vertikala punkterna som visas i den övre högra delen av panelen.

Fondo de pantalla para las llamadas en Samsung

Efter detta måste du klicka på alternativet Inställningar. När vi är i det här avsnittet kommer det att ge oss två alternativ: Bakgrund och Design . Båda alternativen visas i slutet av helheten. När det gäller det första alternativet kommer det att tillåta oss att välja standardvyn när vi ringer ett samtal, det vill säga hur vi vill att personens namn och telefonnummer ska visas.

Tvärtom, det andra alternativet tillåter oss att etablera videon eller bilden bland dem som detta anpassningslager ger som standard. Även om du vill redigera videon eller bilden kommer den att lämna oss om vi klickar på ikonen som är formad som en sax. När det är redigerat behöver vi bara klicka på Använd som samtalsbakgrund . Genom att ställa in detta, när vi gör det eller gör en på vår Samsung-mobil, kommer den valda videon eller bilden att visas i bakgrunden.

Skapa din egen bakgrundsbild för samtal

Med ankomsten av Ett UI 3 , tillät den sydkoreanska tillverkaren oss att inte bara låta oss ändra bakgrunden på mobilens huvudpanel eller den som visas när vi har den mobila enheten låst. Men vi kan ändra hur vi tidigare har förklarat samtalsfonden för vår Samsung. Bäst av allt, det ger oss också möjligheten att välja en bild eller video som vi har i vårt eget galleri. När det gäller en video kommer det valda multimediaelementet att visas på skärmen som en animation.

När du har ändrat den bakgrunden finns det också andra sätt att ytterligare anpassa din Samsung mobila enhet med One UI 3.0. Med syftet att ge en annan touch till vår smartphone när vi har tröttnat på att alltid se samma utseende. Av denna anledning kommer vi att förklara ytterligare tre sätt att ändra utseendet på din smartphone.

one ui 3.0 android 11 Samsung galaxy s10 lite

Byt tapet

Det första sättet att ge en annan distinkt touch till den sydkoreanska tillverkarens telefoner är att ändra panelens gränssnitt. För att komma till denna konfiguration ger de oss två möjligheter att göra förändringen. Den första av dem kommer att gå in i mobilinställningarna och sedan komma åt avsnittet fonder att One UI kommer att visa dig i det tredje blocket.

Det andra sättet som detta lager av mjukvara erbjuder oss är att trycka och hålla var som helst på terminalens huvudpanel. Efter detta visas alternativet att redigera skrivborden. När det dyker upp måste vi klicka igen på fondalternativet som kommer att dyka upp på den nedre raden. Dessutom kommer vi i det här avsnittet att ha flera alternativ: standard för mobilen och bilderna i ditt galleri.

Spela med läget Always on Display

Samsung-mobiler som har OLED- och AMOLED-paneler har Always on Display-funktionalitet . Detta alltid-på-läge är ett läge som jag vet att det visar en klocka med när vi har mobilpanelen avstängd. Och det bästa av allt är att vi kan konfigurera den till vår stil.

Alltid på Samsung Display

För att göra detta måste vi gå in Inställningar> Låsskärm . När vi är inne måste vi klicka på alternativet Alltid på skärm och aktivera omkopplaren som är inaktiverad som standard i smarttelefonerna från det sydkoreanska varumärket. Det ger oss till och med att välja mellan tre sätt att se det, vilket kan vara alltid, bara i tio sekunder när du trycker på skärmen, eller direkt vid vissa tider som vi kan ställa in själva. Och inte bara det, utan det kommer också att låta oss ändra andra aspekter som ljusstyrka eller orientering.

Ändra layouten på hempanelen

För att ändra designen på hempanelen måste vi gå till inställningarna och gå in i hemmet skärm sektion. Ett av de första alternativen kommer att vara att ändra konfigurationen av applikationslådan eller så ger det oss också möjligheten att alla alltid visas på skrivbordet. Även inom det här avsnittet kan vi välja att ändra konfigurationen av rutnäten som finns på skrivborden, mapparna och appskärmen. Tänk också på att ju fler rutnät vi lägger in, desto fler appar kommer att dyka upp, även om deras ikoner blir mindre.

0 Shares