Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Anghami såg en solid intäktsökning under första halvåret 2023

Musikstreamingtjänsten Anghami från Mellanöstern tillkännagav en intäktsökning för H1 2022, plus en ökning av antalet användare.

Goda nyheter från ReverbNation-partnern Anghami. Musikplattformen rapporterade omsättningstillväxt för första halvåret i år, med en ökning på 29%.

Månatliga prenumeranter ökade också med 41 % jämfört med 2021, då antalet betalande användare nådde 1,28 miljoner.

Dessutom meddelade streamingtjänsten att 60 % av de totala strömmarna på plattformen är av arabisk musik, vilket är en ökning med 20 % från förra året. Musiktjänsten har sagt att den fokuserar särskilt på arabiskt innehåll för framtida tillväxt.

Eddy Maroun, Anghamis medgrundare och VD, sa: “Första halvårets resultat bör leda till ett rekordår för Anghami 2022. Vi fortsätter att lyssna på våra lojala användares behov genom att utöka vårt lokala arabiska innehåll och förbättra vår teknologi- aktiverad digital streamingplattform.

“Detta är de viktigaste drivkrafterna som kommer att behålla Anghamis ledande position på den arabiska musikströmningsmarknaden och göra Anghami till en av de ledande digitala underhållningsplattformarna i MENA-regionen.”

Hittills under 2022 har Anghami vidtagit åtgärder inklusive att investera i Spotlight Events, ett företag fokuserat på att sända musikkonserter som liveströmmar, och samarbetat exklusivt med Amr Diab, den mest streamade artisten på plattformen, för att ta med den egyptiska sångarens hela katalog. Anghami uppdaterade även appens streamingalgoritm för att ta hänsyn till äldre spår som har fått ett uppsving på sociala medier.

Visste du att du kan hitta ReverbNations egna spellistor på Anghami? De sju mixarna innehåller några av den bästa musiken som släppts genom ReverbNation-distribution, i en mängd olika musikgenrer.