Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Android Wear på iPhone-recension: 2 månader senare

Android Wear för iPhone har funnits i två månader nu. Så här är det efter att ha använt en Android Wear-smartklocka med min iPhone under den tiden.

Google gjorde ett överraskningsmeddelande i slutet av augusti och släppte Android Wear för iPhone, så att iOS-användare äntligen kan använda en annan smartwatch än Apple Watch. Tack vare tillgängligheten av Android Wear iPhone-appen har iPhone-användare nu fler alternativ när det gäller bärbara datorer.

Det slutade med att jag fick en Moto 360 att använda med min iPhone, helt enkelt för att Moto 360 är en av de snyggaste smartklockorna där ute. Jag är inte så förtjust i fyrkantiga klockor även om det verkar som den traditionella stilen med smartwatches just nu.

Naturligtvis är det värt att notera elefanten i rummet, och det är att Android Wear-smartklockor inte stöds fullt ut av iOS – verkligen inte lika mycket som Apple Watch, och det är troligt att det kommer att stanna så länge, om inte evigt.

Men vad kan Android Wear-klockor göra på iPhone och är det något som är värt att prova? Så här har Android Wear på iPhone presterat de senaste månaderna.

Moto 360 Review - 11

Medan Moto 360 inte officiellt stöddes av Android Wear iPhone-appen fungerade det faktiskt helt bra, och alla Android Wear-klockor med den senaste uppdateringen kan fungera med iPhone.

Läs: Så här ställer du in Android Wear för iPhone

Förvänta dig dock inte för mycket i form av funktioner och funktionalitet. Apple Watch är smartklockan att få av en anledning på grund av dess sömlösa integration med iOS och iPhone. Android Wear, å andra sidan, är inte lika funktionsfylld när den är ansluten till en iPhone.

I grund och botten är den största och enda funktionen du får med Android Wear på iPhone att alla meddelanden du får på din iPhone kommer att surra på din Android Wear-smartklocka, och även det ibland är inte en bra upplevelse. De flesta, om inte alla, av aviseringarna jag får kommer att ha en bra 5-10 sekunders fördröjning innan de kommer till min Moto 360. Då kunde jag bara ha dragit ut min iPhone och tittat.

Ett exempel på Moto 360-anmälan.

Ett exempel på Moto 360-anmälan.

Dessutom kan du inte agera på dessa meddelanden alls på själva klockan, även om du kan avvisa meddelanden och de kommer också att avvisas på din iPhone, vilket är ganska coolt, men det är ungefär så långt som interaktionen går mellan de två enheter.

Om något fungerar Android Wear för iPhone egentligen bara som en förhärligad klocka på din handled som kan berätta tid, men kan också visa meddelanden från din iPhone. Naturligtvis finns det de inbyggda funktionerna på själva Moto 360, som en stegräknare, pulsmätare och Google Now.

Släppdatumet för Moto 360 i rostfritt stål kommer senare i år.

Det finns dock sömlös integration med Gmail och Google Kalender, som båda använder, men jag behöver verkligen inte en smartklocka för att använda dem, eftersom jag inte får aviseringar för någon av apparna, men det är möjligt att användare kan hitta det användbar.

Moto 360 är en trevlig klocka att ha i alla fall, och bara klockan i sig är en bra klocka att ha på din handled för att komplimangera alla kläder. Du kan vanligtvis få en begagnad Moto 360 för cirka 100 dollar, vilket är ett anständigt pris att betala för varje klocka, än mindre en smartklocka. Men de låga priserna visar definitivt i dess funktionalitet (eller brist på sådan) när du parar ihop den med en iPhone.

Moto 360 Review - 5

I slutändan bär jag fortfarande min Moto 360, för jag kommer att ha en klocka ändå och jag kan lika gärna ha en som kan ge mig mina iPhone-aviseringar på min handled, men Android Wear på iPhone vill att jag vill ha mer, och jag tror det är där Apple Watch spelar in.

Android Wear ger dig i huvudsak en liten smak av hur en riktig smartwatch-upplevelse är på iPhone, men du behöver verkligen Apple Watch för att få en hel, ocensurerad upplevelse. Men $ 350 är alldeles för mycket för en smartwatch just nu. Kanske när priserna sjunker på Black Friday, men vi får se.