Android Wear-annonser debuterar för att konkurrera med Apple Watch

0 Shares

I det som troligen var en perfekt tidsinställd release i ett försök att förstöra lite av Apple Watch-meddelandet och utgåvan som startade i morse, släppte Google idag en helt ny video eller snabb reklam som lyfter fram sin egen smartwatch-plattform, som är Android Wear.

Sedan den först tillkännagavs i mars förra året och sedan släpptes i april har Googles smartklockplattform Android Wear haft stort intresse och släppts på många imponerande klockor. Framför allt Moto 360 och LG G Watch R, för att nämna några. Deras smartklocka finns i en rad olika storlekar, färger och former, och Google uttrycker det idag.

Läs: 5 Apple Watch-alternativ för Android-användare

Android Wear är en version av Android-operativsystemet byggt och designat från grunden för bärbara enheter, som smartwatch eller Google Glass, och finns för närvarande på flera smartwatches från Samsung, Sony, Motorola, LG och mer. Den nya Apple Watch är ganska dyr, kommer i en form och har viss hård konkurrens från Android.

Skärmdump 2015-03-09 kl. 12.40.58

I en annan av Googles “Be Together, Not the Same” -reklam visar de det breda utbudet av Android Wear-smartklockor som finns tillgängliga från köpare. Olika storlekar, skärmar som är fyrkantiga eller runda, läderremmar, alla metallalternativ och mycket mer.

De flesta av de olika alternativen finns tack vare att Motorola erbjuder läder-, plast- och metallband för sin runda Moto 360, men det finns också LG G Watch, G Watch R (det är runt) och även Sony Smartwatch 3 som är helt plast, vatten- och dammtåligt och kan hantera alla typer av utomhusaktiviteter.

Idag handlade allt om Apple med en ny Macbook, MacBook Air och Pro-uppdateringar och naturligtvis den nya Apple Watch, men i ett försök att förstöra lanseringen av en liten bit släppte Google en helt ny Android Wear-video, inbäddad nedan för de intresserade .

Den här videon heter “Android, Wear what you want”, vilket naturligtvis är ett skott för Apples ena designmetod. Och medan Apple Watch finns i tre alternativ och två storlekar, är de alla fyrkantiga och relativt samma, bortsett från byggmaterialen. Och få oss inte ens igång med den $ 10.000 Apple Watch Edition som är helt guld.

Läs: Apple Watch vs Moto 360: 6 Viktiga skillnader

Det enda som är klart med den här videon är att Google uttrycker det unika och mångfaldiga med de många olika Android Wear-smartklockorna som finns tillgängliga idag från Google Play Butik. Och ja, Apple Watch kommer att vara väldigt populär de kommande månaderna, men den är inte tillgänglig än.

Men någon som tittar på videon ovan blir ganska förvirrad och har ingen aning om vad som händer. Poängen är att Google har en plattform som heter Android Wear, vilket är vad som körs på de flesta smartklockor som finns idag. Men titta på den nya Apple Watch-annonsen som släpptes idag på The Verge, och du kommer att märka några stora skillnader i reklam. Till var och en sin egen.

Under de närmaste veckorna kommer vi att se och höra mycket om den nya Apple Watch, och troligtvis kommer Google och dess Android Wear-partners att ha en sak eller två att säga om sina egna alternativ. Håll dig uppdaterad.

0 Shares