Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Android visar upp sina AirPods-liknande funktioner på CES 2023, såsom automatisk enhetsbyte och rumsligt ljud med huvudspårning

Uppdateringar av Fast Pair ger nya funktioner som automatisk växling och huvudspårning av rumsligt ljud, plus introducerar funktionen för fler enheter.

En av de främsta funktionerna på AirPods, aktiverad av Apples slutna ekosystem, är automatisk växling mellan enheter. När AirPods har parats till en Apple-enhet ansluter de automatiskt till alla enheter som är inloggade med samma Apple-ID. När du spelar upp ljud på en annan enhet växlar AirPods automatiskt till den enhet du använder. Detta är en relativt enkel och uppenbar funktion för Apple, där så många AirPods-användare också är iPhone, Mac, iPad, Apple Watch, etc. användare, men det är inte lätt att replikera av andra företag, som Android (ägs av Google) eller Microsoft . På CES tillkännagav Google ett antal funktioner med titeln “bättre tillsammans med Android och mer” som hoppas kunna hjälpa enheter att kommunicera med varandra, för att möjliggöra en sömlös upplevelse.

Google introducerade Fast Pair först 2020, vilket gjorde ihopkopplingen av vissa hörlurar med mobila enheter till en process med en knapptryckning, snarare än den vanliga proceduren att gräva igenom enhetens inställningar. Nu förbättrar Google Fast Pair för att göra det lika enkelt att byta enhet som på AirPods. Uppdateringen kommer att finnas tillgänglig på Android-telefoner, Chromebooks, Android TV och utvalda Windows-datorer.

Automatisk växling är inte den enda AirPods-liknande funktionen som kommer till Android snart. Google implementerar också full head tracking för rumsligt ljud på Android, som, precis som AirPods, anpassar den virtuella 3D-platsen för ljud baserat på den fysiska platsen för ditt huvud. Google stöder redan grundläggande rumsligt ljud för vissa musiktjänster. Denna head tracking-uppdatering kommer att ske under de “kommande månaderna”, även om musikstreamingtjänster, hörlurar och versioner av Android är okända.

Andra uppdateringar av Fast Pair som kommer att anlända under de kommande veckorna och månaderna inkluderar att lägga Fast Pair till fler enheter inklusive Google TV, andra Android TV OS-enheter, Chromebooks och utvalda Windows-datorer tack vare ett samarbete med Acer och HP. Den här tekniken kommer också att möjliggöra närdelning och synkronisering av textmeddelanden, båda funktioner som älskats av Mac- och iPhone-användare under en tid, med AirDrop och iMessage en integrerad del av Apples ekosystem. Google kommer också att ta med vissa Chromecast-funktioner till Bose-högtalare och soundbars.

Det är fantastiskt att se Google introducera några av funktionerna som erbjuds av Apple. Den verkliga nackdelen för Google är den långsamma processen med Android-uppdateringar, särskilt på äldre telefoner, plus avsaknaden av ett heltäckande datormärke som Windows under deras vingar, vilket kräver partnerskap med enskilda bärbara märken för att bygga sömlösa sammanlänkade upplevelser mellan mobila och stationära enheter.