Android O Developer Preview Official: FörbÀttrar batteriets livslÀngd och Declutter Notification -nyans

0 Shares

Googles nĂ€sta Android -version, Android O, Ă€r nu officiell. Fabriksbilderna för förhandsgranskning av utvecklare Ă€r redan online och kan blinkas av alla som har en extra Google Pixel, Pixel XL och Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P eller Nexus Player. Vi sĂ€ger “reserv” eftersom det Ă€r nĂ„got du strikt bör undvika att blinka den första förhandsgranskaren för utvecklare pĂ„ din primĂ€ra enhet.

Hur som helst, det hÀr Àr kanske den mest spÀnnande tiden pÄ Äret i Android -land och utan vidare, lÄt oss diskutera de senaste Android O -funktionerna pÄ gÄng.

android-o

LÀs ocksÄ: Gionee A1 första intryck och hands on: för selfieÀlskare

BegrÀnsa bakgrundsdata/tjÀnster

Bland de frÀmsta sakerna som den senaste versionen av Android gör Àr att begrÀnsa bakgrundsaktiviteterna för apparna pÄ din telefon för att spara batterilivslÀngd (yay). Android O kommer att sÀtta en grÀns för antalet saker som appar fÄr göra i bakgrunden.

Android O har automatiska begrÀnsningar för bakgrundsappar, implicit sÀndning samt uppdateringar pÄ plats.

Klassificering av meddelanden i grupper

noti-channel-AndO

LÀs ocksÄ: Apple iPhone 7 Plus och iPhone 7 Röd fÀrgvariant lanserades

Med tillkomsten av Android O fÄr du gruppera liknande meddelanden efter deras typ och styra hur de dyker upp per kanal.

I grund och botten fÄr du leka med uthÄlligheten och det sÀtt som kanalen meddelar dig.

Bild i bildlÀge

Med Android O kommer bild-i-bild-lÀget som debuterade med Android TV att göra det till dina smartphones. Vilket innebÀr att nÀr du tittar pÄ en video kommer du att kunna trycka tillbaka för att minska videon till ett litet flytande fönster medan du kontrollerar andra saker. UngefÀr som det hÀnder i YouTube -appen frÄn och med nu.

FörbÀttrad WebView

Med samma mutliprocess -lÀge för WebView -komponenterna som fanns i Nougat lÀgger den nyaste Android dessutom till ett API sÄ att utvecklarna sjÀlva kan bedöma sina egna dumheter.

Detta underlÀttar skapandet av appar som Àr mer sÀkra och stabila, vilket gynnar anvÀndarna om Googles Safe Browsing anvÀnds (om utvecklarna vÀljer det för fjÀrradresser).

o2

Anslutningar

Anslutningsaspekter ser ocksÄ ett hav av förÀndring med ankomsten av den nu senaste Android -versionen. Mest anmÀrkningsvÀrda bland dem Àr:

  • Bluetooth-ljud av hög kvalitet via Sony LDAC-codec, som gör att lĂ„tar kan lĂ„ta Ă€nnu bĂ€ttre genom Bluetooth-anslutningar.
  • NAN-anslutning (Neighborhood Aware Networking) med anvĂ€ndning av Wi-Fi Aware-specifikationen, vilket innebĂ€r att enheterna med maskinvara som stöds skulle kunna kommunicera med varandra med Wi-Fi Ă€ven utan nĂ€rvaro av en central Ă„tkomstpunkt.
  • Telecom-ramverket introducerar nya vĂ€gar för tredjepartsanropsappar att arbeta med varandra och med vissa operatörers specialfunktioner. Nya API: er skulle nu stödja appar som inte behöver anvĂ€nda den universella systemtelefonapplikationen för att visa information om samtal och dessa data kan nu visas och styras via Bluetooth.

LÀs ocksÄ: Micromax lanserar en telefon med dubbla kameror den 29 mars

Adaptiva ikoner

adaptiva ikoner

Android O stöder ocksÄ (systemövergripande sÄvÀl som inbyggda) de nya adaptiva ikonerna som Google Pixel Launcher först introducerade.

Vilket innebÀr att du kan animera ikoner genom alternativen som ges för olika formade masker pÄ deras yttre grÀns. Dessa adaptiva ikoner stöds av i startprogrammet, genvÀgar, enhetsinstÀllningar, delningsdialogrutor och appöversikten.

0 Shares