Android M Developer Preview 2: Snabb titt på vad som är nytt

0 Shares

Som förväntat släppte Google i eftermiddag den efterlängtade uppdateringen av Android M Developer Preview 2 för Nexus-smartphones och surfplattor som stöds. För dem som vill se något av det som är nytt i Googles nyligen meddelade Android M Developer Preview 2, har vi några skärmdumpar och information att dela.

Tillbaka i maj meddelade Google och släppte efterföljaren till Android 5.0 Lollipop, kallad Android M för nu. Precis som förhandsvisningen av Android L förra året, som blev Lollipop, senare i höst i augusti eller september kommer Android 5.2 M officiellt namnges och släpps för allmänheten. Ja, vi tror att det kommer att märkas Android 5.2 och eventuellt kallas Marshmallow eller Milkshake.

Läs: Så här installerar du Android M Developer Preview 2 Update

Med den här uppdateringen kommer Android M-förhandsgranskningen ett steg närmare en offentlig release. Google har lagt till några nya funktioner, tagit bort några, rensat i applikationsfältet och fixat en massa buggar i den första betaversionen av Android M. Kolla in all information och bildspel nedan.

Android M vs Android L.

Den ursprungliga Android M-beta- eller utvecklarförhandsgranskningen var extremt stabil men saknade många viktiga funktioner från tillkännagivandet under det årliga Google I / O-evenemanget. Det gjordes några förändringar på Lollipop, men det övergripande utseendet och känslan förblev densamma. Fokus ligger på att förbättra och förfina Android 5.1 Lollipop-upplevelsen, inte ändra den.

Android M kommer att leverera en massa nya funktioner, förbättringar av batteriets livslängd med en funktion som kallas Doze, Android Pay, stöd för inbyggt fingeravtryck, flerfönsterläge, Google Now on Tap, USB Type-C-portar och mycket mer för Android-smartphones och tabletter.

Läs: Android M vs Android 5.1 Lollipop: Vad är nytt hittills

Uppdateringen som anlände idag är för närvarande tillgänglig för manuell installation med Googles fabriksbilder av Android M, eller för de som kör den första förhandsgranskningen av utvecklaren kommer en uppdatering över luft att anlända under de närmaste dagarna. Guiden högst upp på sidan förklarar hur ägare av Nexus 5, Nexus 6 och Nexus 9 kan installera det just nu.

Vi vet att det kommer mycket med Android M i höst, och idag har Google till och med bekräftat att det kommer att släppas i augusti eller september, och går så långt som att säga att det är “på väg att falla ut”. Rykten pekar mot slutet av augusti, men vi får vänta och se. Google bekräftade också att ytterligare en Android M-förhandsvisning # 3 kommer i slutet av juli, och en fjärde “nästan slutgiltiga” utvecklingsförhandsgranskning kommer att släppas i augusti.

Med allt sagt undrar användarna troligtvis vad som kommer i Android M, och vad som har förändrats i Android M-uppdateringen jämfört med den ursprungliga utvecklarförhandsgranskningen. Nedan följer några av de nya funktionerna eller ändringarna, och vi uppdaterar när fler hittas.

Om det finns två av samma skärmdumpar finns den nya Android M Developer Preview 2 till vänster, medan den första versionen är till höger.

Android M Beta 2 App-fack

Android M Beta 2 App-fack

I den ursprungliga Android M-utgåvan fick applikationsfältet en enorm översyn. Google lade till en rad med fyra ihållande ikoner för “senaste appar” överst för enkel åtkomst och delade upp alla appar i alfabetisk ordning. Det var något invecklat med mellanrum mellan bokstäverna, och allt har tagits bort i den andra utgåvan.

Som du kan se har Android M Preview 2 en mycket renare och enkel applikationsfack. Till vänster är det nya rena utseendet och till höger är den röriga originalversionen M. Vi gillar det nya utseendet.

0 Shares