Android App Review: HaxSync

0 Shares

Aktiverade din Samsung Galaxy Nexus eller Ice Cream Sandwich-enhet och du var lite upprörd över att upptäcka att när du installerade Facebook-appen, synkroniserade den inte dina kontakter? Enligt rykten går Google och Facebook inte överens med avseende på deras delning av data med varandra och det är därför synkroniseringen inte fungerar. Dumt, vi håller med, men vad kan du göra när jättar slåss?

Så nu, oavsett resonemanget bakom problemen, vill du bara att det ska fungera. Tack vare utvecklaren Mathias Roth och den nya appen HaxSync kan du synkronisera dina Facebook-kontakter oavsett hur mycket Google och Facebook inte vill att du ska. Här är vår recension.

Som vi nämnde verkar Ice Cream Sandwich sakna funktionaliteten för att synkronisera dina Facebook-kontakter foton, uppdateringar etc. (men har ingen möjlighet att synkronisera med Google+). Oavsett hur mycket du använder Google+ men använder du troligen fortfarande Facebook och saknar den här funktionen som är inneboende i de flesta andra Android-enheter. Den här appen, HaxSync, fyller gapet och lägger till i den funktionalitet som togs ut. Bäst av allt, det fungerar utan behov av root-åtkomst och fungerar på alla ROM-skivor och alla versioner av Android 4.0 och senare. För att få det att fungera, slå på Wifi först och anslut till ett Wifi-nätverk (det är mycket snabbare på det här sättet) 2. Då går du helt enkelt till marknaden på din enhet och laddar ner den officiella Facebook-appen för Android först och letar sedan efter HaxSync och installerar det efter.

3. När båda är installerade, gå till Inställningar> Konton och synkronisera> Lägg till konto och välj HaxSync.

4. Auktorisera appen genom att logga in på Facebook.

5. Välj sedan Synkronisera kontakter och vänta. Det tar en stund för den första synkroniseringen, så tålamod.

När det är klart ska du kunna se alla dina kontakter profilbilder och senaste statusuppdateringar. Du kan sedan välja meny, sedan Kontakter som ska visas och välja Anpassa för att dölja några av de som normalt inte finns i Mina kontakter (eller lämna det som det är och det visar alla dina Facebook-kontakter istället).

När jag använde det gjorde det ett ganska bra jobb med att hitta alla mina kontakter och länka dem automatiskt, men jag skulle rekommendera att dina vänners för- och efternamn sparades innan de synkroniserades för att identifiera vem som är vem.

1. Det saknade dock några, men för att fixa det måste du helt enkelt klicka på kontakten

2. Klicka på meny> Redigera> Gå med och välj motsvarande facebook-kontakt för att länka dem.

Du måste tyvärr göra detta en efter en, men för att vara ärlig kan det lätt vara ett problem med den officiella Facebook-synkroniseringen ändå, så det är inte ett stort problem.

På plussidan var alla bilder som synkroniserades mina kontakter senaste profilbilder och laddades ner i hög upplösning så att de ser bra ut på den större Galaxy Nexus-skärmen. Förutom att ladda ner profilbilder synkroniserades statusuppdateringarna också för människor, inte alla, men de flesta. Resonemanget bakom detta är att det troligen bara synkroniserar statusuppdateringar som har publicerats inom en viss tid (dvs. de senaste två dagarna osv.) Tidigare, så oroa dig inte om du saknar statusuppdateringar när din vänners inlägg nyligen, de borde dyka upp.

Nackdelen med denna app är att eftersom den laddar ner högupplösta bilder etc. och automatiskt synkroniserar, kan den öka din dataanvändning om dina vänner är som mina och vill ändra sina profilbilder på timmen varje timme. Kanske om utvecklaren lade till alternativet “bara synkronisera foton när de är anslutna till WiFi” i inställningarna skulle detta spara lite överskott. Under tiden kan du hålla reda på din dataanvändning och stänga av synkroniseringsalternativen för HaxSync om du kommer nära.

Sammantaget är detta en fantastisk app för att subventionera bristen på den här funktionen i den nya versionen av Android, och för $ 0,99 är det värt det.

Här är Android Market-länken för att ladda ner appen.

Om du gillade det här kan du överväga att dela det

0 Shares