Android 5.1 Lollipop-version bekräftad

0 Shares

I eftermiddag har Google officiellt meddelat och bekräftat Android 5.1 Lollipop. I flera månader har vi hört små rapporter och rykten om att en ny version av Android kommer att fixa många av de problem som har plågat den ursprungliga Android 5.0 Lollipop-uppdateringen som kom i november, och den uppdateringen börjar rulla ut idag.

Tillbaka i februari dök de första nyheterna av Android 5.1 Lollipop upp, och under de senaste veckorna har vi fortsatt att höra små rapporter om buggfixning och prestandaförbättring, när den kan komma, och mer om Android One-smartphones för tillväxtmarknader .

Läs: Android 5.1 Lollipop Update: 5 saker du behöver veta

Efter Apples tillkännagivande av den nya Apple Watch idag tog Google ett ögonblick på att publicera ett mycket kort och kort blogginlägg som inte bara bekräftar Android 5.1 Lollipop, utan att det kommer att börja rulla ut till användare idag. Men de bekräftade inte mycket mer än så.

Android-51

Google släppte först Android 5.0 Lollipop i november, men det följdes snabbt upp med uppdateringar av programvaran, som var Android 5.0.1 och Android 5.0.2 Lollipop riktade och fixade buggar. Men många användare har plågats av stabilitetsproblem, enhetskrascher, frysning, omstart, appkrascher och mycket mycket mer. Det finns ett stort minnesproblem som de nyligen har begränsat, samt förbättrad batteritid.

Många av de saker som nämns ovan förväntas vara i Android 5.1 Lollipop-uppdateringen, som officiellt rullar ut idag, och här är vad Google hade att säga:

“Idag lanserar vi Android 5.1 – en uppdatering till Lollipop som förbättrar stabilitet och prestanda och erbjuder några nya funktioner som stöd för flera SIM-kort, enhetsskydd och HD-röst på kompatibla telefoner.”

Stabilitets- och prestandafrågorna har enligt uppgift alla minskats, batteritiden har förbättrats och de har kastat in några nya funktioner. Blogginlägget var ganska litet och lätt på detaljer, men vi kommer säkert att lära oss mer de närmaste dagarna när Android 5.1 Lollipop-uppdateringen börjar anlända till Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, båda Nexus 7-enheterna, liksom som Nexus 9 och Nexus 10.

Google angav inte specifikt vilka enheter som får Android 5.1 Lollipop idag, men ett nyligen publicerat inlägg på T-Mobile supportforum visar att Nexus 5 Android 5.1-uppdateringen kommer att finnas tillgänglig idag, och man kan bara anta att Google också kommer att börja trycka på det ut till Nexus 6, dess senaste flaggskeppsenhet.

Vad är nytt

Återigen tillkännagavs bara några ögonblick sedan, och det kommer säkert att finnas massor av förändringar som inte nämns av Googles korta blogginlägg, men de lyfte fram några anmärkningsvärda funktioner. För det första låter Android Lollipop 5.1 dig nu använda mer än ett SIM-kort på en enhet med flera SIM-kortplatser. Att växla mellan de två kommer att vara en lek, vilket är en bra funktion för många enheter utanför USA med dubbla SIM-kortplatser.

Med Enhetsskydd förblir din förlorade eller stulna enhet låst tills du loggar in med ditt Google-konto – även om någon återställer enheten till fabriksinställningarna. Denna funktion kommer att finnas tillgänglig på de flesta Android-telefoner och surfplattor som levereras med Android 5.1 förutom Nexus 6 och Nexus 9.

Skärmdump 2015-03-09 klockan 14.32.47

Högupplöst röstsamtal finns nu på din mobiltelefon. Få kristallklart samtal med HD Voice mellan kompatibla Android 5.1-enheter som Nexus 6 på T-Mobile eller Verizon. Uppdateringen kommer också att ändra telefonappen något, göra några små visuella förändringar av materialdesignens övergripande utseende och finjustera snabbinställningsmenyn i rullgardinsfältet.

För tillfället har vi inte alla detaljer, men alla Nexus-smarttelefon- och surfplattägare kan förvänta sig att Android 5.1 Lollipop-uppdateringen börjar anlända idag och under nästa vecka. Google gör vanligtvis långsamma och förskjutna utbyggnader, så om det inte anländer idag, ha tålamod eftersom det kommer snart nog.

Detta är en obligatorisk uppdatering av programvaran. Användare kan gå in i inställningar> om telefon (eller surfplatta)> och peka på efter uppdateringar för att se om den är tillgänglig idag. Lämna oss en kommentar nedan om du har fått uppdateringen till Android 5.1 Lollipop.

0 Shares