Android 12 har ett möjligt releasedatum

0 Shares

Google har två stora släpp framöver: Android 12 och Pixel 6, men företaget har inte officiellt avslöjat släppdatum för någon av dem.

Nu har vi dock, tack vare ett internt dokument (upptäckt av Mishaal Rahman från XDA), en ganska bra idé när detta kan hända.

Dokumentet som Rahman delade är schemat för Android AOSP (Android Open Source Project), som vanligtvis sammanfaller med offentliga releaser av nya Android-versioner.

För Android 12 indikerar dokumentet den 4 oktober 2021 för lanseringen av AOSP, vilket innebär att vi kan se den offentliga versionen av Android 12 även det datumet. Till exempel, förra året, släpptes Android 11 AOSP samma datum – 8 september – som den stabila offentliga versionen av Android 11 för Pixel-telefoner.

Detta gör det också mycket troligt att Pixel 6 och Pixel 6 Pro kommer att släppas den 4 oktober eller senare, eftersom Google sannolikt inte skulle leverera sina nya flaggskeppsenheter utan Android 12 ombord.

Pixel 6

Android 12 har ett möjligt releasedatum 2

Google delade lite information om Pixel 6, inklusive officiella renderingar och en teaser-video.

Pixel 6 kommer att vara en 6,4-tums telefon med en dubbelkamera, medan Pixel 6 Pro kommer att ha en 6,7-tums skärm och en trippel bakkamera. Båda kommer att köra Android 12 och båda kommer att drivas av Googles nya Tensor-chipset.

Det är viktigt att notera att de nya Pixels vanligtvis är de första telefonerna som får stora nya versioner av Android. Om du har en telefon från en annan tillverkare, som Samsung eller Xiaomi, kan du behöva vänta ett tag; Som Engadget påpekar tog det tre månader för Samsung att börja rulla ut Android 11 till sina telefoner efter att den blev tillgänglig.

0 Shares