Android 12 ansluts nu till PS5 DualSense-kontroller

0 Shares

Med Googles Pixel-sortiment som redan kör Android 12, och Samsung börjar uppdatera Galaxy S21-serien, är det dags för apputvecklare att dra nytta av nya API:er i operativsystemet för att leverera en bättre användarupplevelse. Sony ger sig i kast med en uppdatering av PS Remote Play-appen för Android 12. Användare säger att nya funktioner har lagts till som möjliggör anslutning till handkontrollen PS5 DualSense.

Om du har DualShock 4-kontroller och din smartphone är uppgraderad till Android 12 kan du njuta av ytterligare funktioner som rörelsesensor, brus, batterimätare och pekplatta i Remote Play. Även om det är möjligt att para ihop DualShock 4-kontrollern med vilken Android 10 eller senare enhet som helst, kommer dessa funktioner endast att vara tillgängliga på enheter som kör den senaste OS-versionen.

När det gäller PlayStation 5:s DualSense trådlösa handkontroll kan du nu para den med din Android 12-telefon för att spela spel på distans eller använda den i kompatibla spel. Även om Sony officiellt bara citerar stöd för den senaste versionen av Android, kan du para handkontrollen med en Android 11-enhet också. Avancerade funktioner som pekplatta, brusstöd, oberoende kontroll över vänster och höger ställdon och lysdioder fungerar dock inte på Android 11.

PS Remote Play-appen låter dig spela och spela dina favoritspel på PS4 eller PS5 direkt på din Android-smarttelefon eller surfplatta. Den fungerar med mobildata och Wi-Fi, även om en 15 Mbps-anslutning krävs för den bästa upplevelsen.

Sony har tagit sig tid att ta med officiellt stöd för DualSense-kontroller till Android. Som jämförelse fick iPhones och iPads stöd för det efter lanseringen av iOS 14.5 i maj i år. Anledningen till förseningen är att kärnpatchar som skickats av Sonys ingenjörer för att stödja DualSense inte införlivades i Linux 5.12 förrän i mitten av detta år. Detta flyttades sedan till Android 12, vilket förklarar bristen på officiellt stöd för kontrollern i operativsystemet fram till nu.

0 Shares