Analogue Pocket är inte för alla, och det är just det som gör den så bra

0 Shares

Analogue Pocket är en härligt överseende enhet. Från sin pixelperfekta 3,5-tumsskärm och vackra, eleganta design, är den ogenerat inriktad på en liten användarbas av hängivna retroentusiaster som inte vill något annat än att återuppleva de häftiga dagarna med handhållet spel. Men på bästa möjliga sätt.

Avgörande är att det inte finns någon emulering här, till skillnad från många andra handdatorer för retrospel på marknaden. Analogue Pocket spelar Game Boy, Game Boy Color och Game Boy Advance-kassetter inbyggt, och du kan köpa adaptrar för Neo Geo Pocket, Sega Game Gear och Atari Lynx-spel också.

Det betyder att alla de spel du växte upp med att spela för decennier sedan kommer att fungera precis som du minns på den analoga fickan – men så mycket bättre. Analogue Pockets underbara skärm och smarta mjukvara inkluderar avancerade funktioner som injicerar nytt liv i spel – som ett skärpningsalternativ, ramblandning, samt stöd för ursprungliga visningslägen.

Du kan också avbryta och återuppta ditt spelande med ett ögonblicks varsel genom att använda Analogue Pockets sömnfunktion, vilket är ett härligt tillägg och desto mer imponerande när du inser att det körs äldre spel inbyggt. Att hoppa tillbaka till Pokémon Silver och spela från precis där du slutade är helt fantastiskt.

Den analoga fickan kan också dockas till din TV, precis som en Nintendo Switch (även om dockan säljs separat). Pocket matar ut spel i 1080p när den är ansluten till en TV, och du kan ansluta upp till fyra Bluetooth-kontroller för lite seriöst gammaldags soffspel.

Men det är inte allt. Du kan till och med skapa musik på den analoga fickan. Heck, det är öppet för utvecklare att skapa nya spel, vilket betyder att det en dag kan vara hem för några otroliga titlar från oberoende utvecklare.

Om det inte var nog (och ärligt talat, vi är helt bortskämda vid det här laget), kan du köpa Analogues Link Cable och spela lokala multiplayer-spel med flera Pocket Analogs eller med original hårdvara. Det betyder att du kan byta Pokémon med någon som använder en tjock gul Game Boy som om det vore 1998 igen. Seriöst coolt.

100 % korrekt spel och ljud

Dessa moderna tillägg ger en retrospelupplevelse som helt enkelt saknar motstycke. Bara det faktum att du kan fördjupa dig i ditt befintliga bibliotek med titlar – om du har hängt med dem efter alla dessa år – är en nyhet i sig. Du kan till och med behöva blåsa in i patronfacket för att få igång några av dem igen. Hur är det för nostalgi?

Men det här är inte bara ett system som kommer att glädja dem med rosa-tonade glasögon. Den analoga fickan transporterar dig inte bara tillbaka till en enklare tid utan förnyar allt i processen. Du behöver inte lida genom att spela på omöjligt mörka skärmar eller leta igenom skåpen efter några nya AA-batterier; Analogue Pocket får det att kännas som om Game Boy släpptes igår till skillnad från 1989, och det är en anmärkningsvärd prestation. Det betyder att nya spelare kan upptäcka och njuta av spel från årtionden sedan, av vilka många fortfarande är fantastiska idag, rudimentär grafik åsido.

Frågan är dock: i en värld av 4K-TV-apparater, HDR och 120Hz-kompatibla skärmar, finns det en febrig efterfrågan på att återbesöka Game Boy, Game Boy Color och Game Boy Advance-spel? Absolut inte. Men om du har ens det minsta intresse av att återbesöka handhållna spel eller har blivit avskräckt av gråzonen med att ladda ner ROM och emulera tidigare, är Analogue Pocket ett måste att köpa. Det är en lyxprodukt i ordets rätta bemärkelse ($219,99 bara för konsolen), och det är desto bättre för den. Välkommen till din snabba biljett till retrospelhimlen.

0 Shares