Amerikanska senatorer hoppas kunna ändra cybersäkerhetsförslaget för att inkludera krypto

Amerikanska senatorer hoppas kunna ändra cybersäkerhetsförslaget för att inkludera krypto

Behöver kryptovaluta mer reglering?

Det går inte att förneka att majoriteten av kryptovalutans dragning är det faktum att den är decentraliserad och till stor del oreglerad. Rätt använt kan det möjliggöra ett mycket säkrare valutaväxlingssystem och möjliggöra en lång rad andra fördelar.

Tyvärr har det helt enkelt inte varit fallet under de senaste åren. Faktum är att 2022 har kryptovalutabaserade bedrägerier skjutit i höjden, med en rapport som säger att mer än 2 miljarder dollar har gått förlorade på bedrägerier, en enorm ökning från 2021.

Ännu värre är att bedrägerierna ofta begås via sociala medier. Meta, företaget som äger sociala medieplattformar som Facebook och Instagram, tuktas nyligen av Federal Trade Commission (FTC) på grund av att mer än hälften av dessa kryptobedrägerier underlättades genom sina webbplatser och appar.

Kryptovaluta kommer dock ingenstans, vilket visar på nödvändigheten av mer sunt förnuft. Anställda vill vara det betalas i kryptoe-handelsplattformar börjar acceptera kryptooch populariteten fortsätter att öka, även med marknaden som har sjunkit under de senaste månaderna.

Allt detta för att säga att, ja, kryptovaluta måste regleras mer om den hoppas få den vanliga status som användare har hoppats på i alla dessa år.

Relaterade Artiklar

Back to top button