Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

AMD:s Radeon Software Crimson-drivrutin släppt: Nya funktioner och ett nytt utseende

I slutet av 2014 lanserade AMD deras Catalyst 14.12 drivrutinsset, mer känt som Omega drivrutinsset. Med Omega ändrade AMD sin utvecklingsprocess för Catalyst-drivrutinuppsättningen, med fokus på att leverera funktionsuppdateringar i färre, större uppdateringar medan interimsversioner av drivrutiner skulle fokusera på buggfixar, prestandaförbättringar och lägga till nya kort. Omega-utgåvan i sin tur var den första av dessa stora utgåvor, och levererade ett antal nya funktioner för Catalyst som Virtual Super Resolution, preliminärt stöd för FreeSync och naturligtvis ett antal prestandaförbättringar.

När man informerade pressen om Omega, var en av AMD:s poänger att om det var framgångsrikt hade de för avsikt att göra det till en årlig release – i huvudsak lägga stora funktionsuppdateringar på en årlig kadens – och efter att reaktionen på Omega AMD har gått framåt och gjort bara det. Så lanseringen idag och fungerar som hörnstenen i AMD:s videodrivrutinsplaner för 2016 är årets stora uppdatering, Radeon Software Crimson Edition. (Ladda ner)

Möt Radeon Software Crimson Edition 15.11

AMD och Radeon Technologies Group tillkännagav först sina planer för Radeon Software Crimson Edition redan i början av månaden, i en förhandsvisning/teaser av vad de arbetade med. AMD:s första förhandsvisning fokuserade på UI-aspekterna av Crimson, nämligen den nya kontrollpanelapplikationen, Radeon Settings. Och även om AMD:s förhandsvisning faktiskt täckte Radeon Settings på ett ganska djupt sätt, liksom alla bra förhandsvisningar höll AMD allt på gång under huven för Crimson lika hemligt. Som ett resultat har vi en hel del att diskutera idag, med Crimson som rullar ut med ett antal buggfixar och funktionstillägg ovanpå den kontrollpanelöversyn som AMD ursprungligen tillkännagav.

Men innan vi dyker in i saker, låt oss prata om AMD:s annonserade releaseschema för Crimson framöver. Precis som Omega tidigare är Crimson en årlig release och en hörnsten för AMD:s drivrutinsplaner för nästa år. Tillsammans med att döpa om deras drivrutinsstack från Catalyst till helt enkelt Radeon Software, kommer Crimson-varumärket att hålla fast vid denna releasecykel. I slutet av 2016 kommer Crimson-varumärket att ersättas med ett annat namn med rött tema för deras nästa stora funktionsuppdatering.

Samtidigt har en punkt av kritik mot AMD under 2015 varit det begränsade antalet WHQL-certifierade drivrutinssläpp för året. AMD hade gott om betaversioner under året – i genomsnitt en gång i månaden trots att företaget slutade följa ett fast månadsutgivningsschema 2012 – men de släppte bara 3 WHQL-certifierade utgåvor. WHQL-certifiering är i och för sig en svår fråga – det är ett extra lager av kvalitetssäkring, vilket är bra, men det täcker inte spelspecifika buggar, som är huvuddelen av de buggar som de flesta spelare kommer att stöta på – så även om det är användbart kommer det inte att göra en förare bra eller dålig. Icke desto mindre kommer AMD att ta itu med bristen på WHQL-certifierade utgåvor för 2016.

AMD:s planer kräver att upp till 6 drivrutinssläpp ska WHQL-certifieras nästa år, med ytterligare betaversioner som krävs som AMD redan gör idag. Uppriktigt sagt lämnar “upp till”-beteckningen AMD en hel del rörelseutrymme ifall de skulle komma till korta, så det är inte ett särskilt solidt löfte. Men å andra sidan är det legitimt svårt att planera för ett specifikt antal WHQL-släpp ett år i förväg – man kan inte förutsäga buggar – så AMD behöver lite rörelseutrymme ifall de inte kan hålla det schemat. Som sagt, om AMD på allvar vill ta itu med klagomålen om bristen på WHQL-utgåvor 2015 och behålla sin integritet, då måste de leverera på dessa 6 utgåvor för 2016.

På tal om kvalitetssäkring berättar AMD för oss att de återigen har ökat sina QA-tester, och stabilitet är ett toppfokus för 2016. Med Omega-drivrutinen ökade AMD både sina automatiserade och mänskliga tester för att täcka fler testfall och systemkonfigurationer, och för Crimson AMD har gjort detta igen.

När förare närmar sig (och i vissa fall överstiger) ett operativsystems komplexitet, blir omfattande förar-QA allt mer ovärderlig, och Windows 10:s aggressiva drivrutinsuppdateringsmekanism kommer att sätta förarkvaliteten i förgrunden. Så även om AMD aldrig har fokuserat på förarkvalitet och stabilitet, finns det alltid utrymme för förbättringar. Och särskilt i AMD:s fall har några av Catalyst-utgåvorna levererats med några större problem trots AMD:s QA-processförbättringar för Omega – minnesläcka i webbläsaren kommer att tänka på – så AMD behöver definitivt förbättra sina processer för att förhindra framtida problem.

När det gäller Crimson i synnerhet, konstaterar AMD att de har slagit ut ett stort antal buggar. AMD noterar också att ett antal av dessa buggar kom in och/eller prioriterades via användarfeedback, så de ber att vi påminner alla om att AMD har ett felrapporteringsformulär och att de uppmuntrar alla som upplever ett drivrutinfel att använda det.