Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

AMD:s Hammer in Action: Den mest imponerande demo av IDF

Intel har haft en fantastisk IDF hittills; uppslutningen är stor, produkterna är innovativa och ärligt talat är det en spännande tid att vara involverad i teknikindustrin. Det första utvecklarforumet 2002 är ett bevis på det faktum att även när företag går ekonomiskt illa och solen inte verkar skina lika starkt som tidigare, kommer ingenjörskonst och innovation att råda. När allt kommer omkring är det en kärlek till den här typen av teknik som lockade de flesta av de smartaste hjärnorna i den här branschen till branschen i första hand.

Trots allt detta och trots det utmärkta inledningstalet av Craig Barrett, är det enda som har saknats från årets IDF de hårt slående produktdemonstrationer som vi är vana vid. Var är den luftkylda 4GHz Pentium 4? Var pratas det om Pentium 4:s efterträdare? Medan IDF-veckan bara är halvvägs över, har det saknats några av de coola demos som vi är vana vid att se på dessa saker – tills vi besökte AMD.

Som du utan tvekan har hört har AMD meddelat att de har en fungerande version av sin kommande Claw Hammer-processor. Vi fick inte bara en chans att se den köra två olika operativsystem, utan vi fick faktiskt hålla processorn (hur nördiga kan vi bli?) och ta en titt på AMD:s första referenskort baserat på AMD-8000-kretsuppsättningen.