AMD tar bort stöd för Windows 7 och 8.1 från nya drivrutiner

0 Shares

AMD är den näst mest använda grafikkortstillverkaren av PC-spelare med en andel på 16,18 %. Även om det är väldigt långt ifrån sin rival, NVIDIA, vinner denna tillverkare gradvis användarnas förtroende tack vare sina nya modeller av grafikkort. I de senaste testerna har de visat sig erbjuda överlägsen prestanda än motsvarande NVIDIA-kort, samt att de är billigare.

Så småningom får denna tillverkare användare. Men för att fortsätta så här är det nödvändigt att ändra ditt tänkesätt och utvecklas som du har gjort med dessa nya drivrutiner som släpptes för några timmar sedan.

Radeon programvara Adrenalin

Radeon Software Adrenalin 21.6.1: Nya AMD-drivrutiner

Idag har AMD släppt sin nya Radeon Software Adrenalin 21.6.1 förare. Denna nya version av AMD-drivrutinerna utmärker sig framför allt för att lansera en ny funktion som kommer att förbättra spelupplevelsen: FidelityFX Super Resolution (FSR) . FSR vill bli ett alternativ till NVIDIAs Deep Learning Super Sampling (DLSS ) med skillnaden att den, för att fungera, inte är beroende av Tensor Core i rivalens grafik. Tack vare FSR kommer spelgrafiken att renderas med lägre upplösningar och skalas, med liten kvalitetsförlust, för att förbättra prestandan för spel som stöder denna teknik.

Dessa nya drivrutiner lägger också till stöd för nya spel och förbättra prestanda för olika titlar genom alla sorters optimeringar. Naturligtvis, som vanligt, fixar de också ett antal buggar och problem som finns i en mängd olika titlar.

Alla nya funktioner, förbättringar och optimeringar av grafikdrivrutinerna är alltid välkomna. Men om du är en av dem som fortfarande vägrar att uppgradera till Windows 10, så ger dessa drivrutiner också dåliga nyheter.

Farväl till gamla Windows och äldre grafik

Att stödja föråldrade operativsystem med mycket låga marknadsandelar genererar förluster för företaget och belastar på sätt och vis utvecklingen av drivrutiner för nya versioner av Windows. Som väntat, efter att ha sett flytten av NVIDIA, har AMD följt efter och från och med denna nya version 21.6.1 av dess drivrutiner, dessa kommer att sluta fungera i Windows 8.1 och andra tidigare versioner av operativsystemet.

Och inte nog med det, utan AMD har även meddelat att deras nya drivrutiner inte längre kommer att ha stöd för sina äldre grafikkort. På det här sättet, alla serie före Polaris , det vill säga före Radeon RX 400-serien, kommer inte längre att stödjas.

Om du fortfarande har en grafik före Polaris, eller om du använder Windows 7 eller 8.1, kan du fortsätta använda den på din PC, ja, med hjälp av AMD Radeon Software Adrenalin 21.5.2 drivrutiner, eller en tidigare version. Och du kommer inte att kunna uppdatera.

De nya AMD-drivrutinerna finns nu tillgängliga på deras hemsida.

0 Shares