AMD rapporterade nästan 1000% vinstökning under fjärde kvartalet 2020

0 Shares


Den Kalifornien-baserade halvledartillverkaren Advanced Micro Devices (AMD) rapporterade enorma finansiella resultat under det fjärde kvartalet 2020.

Genom att utnyttja sina produkters mycket solida prestanda för spelkonsoler som PlayStation och Xbox, såväl som kraftfulla datorer och processorer, har företaget registrerat enorma avkastningar på sina investeringar under det senaste året.

Företagets rapporterade årsresultat visade att det kunde överskugga sin årliga prestation under varje kvartal av 2020. Siffrorna är verkligen imponerande för den amerikanska chiptillverkaren och indikerar större saker som kommer.

Enligt den finansiella rapporten var intäkterna för fjärde kvartalet 2020 3,2 miljarder USD, cirka 53 % högre än de 2,1 miljarder USD som realiserades under tredje kvartalet. Vinsten speglade också en enorm ökning från 170 miljoner USD under tredje kvartalet till 1,78 miljarder USD under fjärde kvartalet, en ökning med 948 %.

Företagets vinstsiffror antyder därför att det kunde öka sin vinst med upp till en miljard US-dollar från oktober till december 2020.

Jämfört med företagets totala resultat under föregående år, ökade dess försäljning med 45 % från 6,7 miljarder USD 2019 till 9,76 miljarder USD 2020, en skillnad på mer än 3 miljarder USD. Den årliga vinsten ökade också med 630 %, från 341 miljoner USD 2019 till 2,49 miljarder USD 2020.

Det noteras att intäkterna, enligt företaget, inkluderade en skattebefrielse på 1,30 miljarder dollar för fjärde kvartalet i samband med vad det kallade en värderingsavdragsfrigivning.
Denna nya intäkts- och vinstprestanda, enligt AMD, är ett nytt rekord, som vida överträffar företagens förväntningar för företaget, vars prognoser var något mindre entusiastiska på grund av den tröga efterfrågan som härrörde från coronavirus-pandemin.

Men företaget har flera kommersiella bekymmer utanför konsumentchipsproduktion, även om mer än 50 % av intäkterna under fjärde kvartalet kom från branschens dator- och grafiksegment. Starka intäkter under fjärde kvartalet tillskrevs försäljningen av de kraftfulla Ryzen-processorerna.

Företaget fortsätter dock att kämpa för att möta efterfrågan på några av sina premiumprodukter, som de nya Radeon 6000-korten, samt Radeon HD 7970, som har upplevt någon form av magert.

rge

0 Shares