AMD Radeon RX 6000 GPU-uppdatering kan komma i framtiden

De senaste ryktena har cirkulerat om en uppdatering för AMD Radeon RX 6000 grafikkort, som fortfarande kan vara baserade på RDNA 2.

Tydligen kommer den nya serien att heta AMD Radeon RX 6000S Mobile Graphics, enligt en källa från VideoCardz. Detta är samma källa som tidigare avslöjade AMD 4800S Desktop Kit.

Naturligtvis skulle inte hela RX 6000-linjen uppdateras, vilket är vettigt eftersom både RX 6500M och RX 6300M ​​inte har släppts ännu. Detta betyder också att skrivbords-GPU:er kanske inte heller uppdateras, och det är oklart om de skulle använda TSMC:s N6-nod i så fall.

Om Radeon RX 6000S-serien visar sig vara verklig, skulle den troligen lanseras tillsammans med Ryzen 6000 “Rembrandt”-serien i början av nästa år. AMD:s CES 2022 keynote kommer upp den 4 januari, så det skulle vara ett bra tillfälle för företaget att tillkännage en sådan uppdatering.

Analys: Vad skulle RDNA2-uppdateringen betyda?

Det verkar som att AMD skulle kunna uppdatera sina Navi 2X GPU:er med hjälp av TSMC N6 processteknologi, enligt Greymon55. Inte bara kunde de vara en del av 6000-seriens uppdatering utan även en uppdatering för Radeon RX 7000-datorserien, som skulle passa in på en nybörjar- till mellanklassmarknad.

AMD RDNA2 TSMC N6-uppdateringen bör erbjuda en 18 % högre logikdensitet jämfört med N7, samt förbättra strömeffektiviteten, klockhastigheterna, avkastningen och förkorta produktionscyklerna.

Naturligtvis är allt baserat på gissningar och rykten, så håll dina förväntningar i schack tills AMD officiellt gör ett tillkännagivande.

Via Kitguru

Dagens bästa erbjudanden för bärbara speldatorer

Relaterade Artiklar

Back to top button