Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

AMD Radeon HD 3870 X2 Sanity Check

Efter vår första lanseringsartikel om Radeon HD 3870×2 bestämde vi oss för att köra en snabb förnuftskontroll och se till att vår positiva upplevelse inte var alltför begränsad av spelen vi testade. Vi ville försäkra oss om att det här kortet verkligen fungerar som ett enda kort som vårt första konto verkade indikera.

Efter ytterligare några dagar med kortet, lekt med olika funktioner och alternativa spel som vi inte tog upp i vår första artikel, har vi kunnat dra några fler slutsatser om hårdvaran. Vår första bedömning var verkligen inte utan meriter. Återigen, vi hade inga kompatibilitets- eller drivrutinsproblem, och CrossFire var helt transparent. Inte bara finns det inga fysiska inställningar att oroa sig för (som 7950 GX2), utan det fanns inga drivrutinsinställningar att bråka med heller (till skillnad från NVIDIA-lösningen). Vi behövde inte pilla med någonting, och det bara fungerade.

Enstaka kort handlar inte bara om spel och fysisk hårdvara. Vi förväntar oss också att ett enda kort beter sig som ett enda kort i alla användningssituationer. För det ändamålet ville vi se till att stödet för flera bildskärmar var i nivå med ett enda kort. Tidigare har multiGPU-lösningar krävt att endast en bildskärm är aktiverad i samband med multiGPU-rendering. Utan någon drivrutinsinställning att växla, betyder detta inget stöd för flera bildskärmar eller att en bildskärm skulle bli tom när CrossFire startade?

AMD har tagit itu med dessa problem mycket väl i det här fallet. Spel är fullt multiGPU-accelererade även när flera skärmar är aktiverade, alltså ingen separat CrossFire-switch och ingen skärmsläckning.

Bara för att bekräfta kopplade vi upp en andra bildskärm och slog på den medan vi spelade krig. Våra bildhastigheter var i nivå med vad vi såg när endast en bildskärm var aktiverad. För att visa er hur det ser ut körde vi det i ett fönster för att få den här skärmdumpen.

Det är värt att nämna att att springa i ett fönster skadade framerate jämfört med att köra spelet i helskärm. AMD har drivit på det faktum att deras nya hårdvara är kapabel att fullt ut accelerera fönsterbaserad 3D baserat på hur den hanterar klockhastighet med avseende på arbetsbelastning, så vi är inte helt säkra på varför vi ser detta beteende. Det viktiga är att spelare inte längre behöver inaktivera sekundära bildskärmar för att kunna spela sina spel med en multiGPU-lösning.