Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

AMD-moderkort: Processorstöd

AMD-moderkort: Processorstöd

Alla var glada över att höra att de nya AMD Venice- och San Diego-processorerna skulle fungera bra i deras Socket 939-moderkort. I många fall krävs dock en BIOS-uppdatering för att stödja dessa senaste Revision E Athlon 64-chips, som är baserade på 90nm-tillverkningsprocessen och stöder SSE3-tillägg.

Sedan utökades Venedig/San Diego med Dual-Core X2-processorerna. Den goda nyheten är att, återigen, alla Socket 939-moderkort teoretiskt sett kan stödja de nya x2-processorerna med en BIOS-uppgradering. Detta var verkligen en välkommen kontrast från Intels tvåkärniga tillkännagivande som krävde nya styrkretsar och moderkort för att dual-core skulle fungera. Men sedan den officiella lanseringen av X2 på Computex tidigare denna månad verkar förvirring råda om vilka kort som stöder Dual-Core-processorer.

För att försöka kasta lite ljus över de aktuella BIOS-revisionerna och processorkompatibiliteten tog vi en närmare titt på tillståndet för x2-processorstöd bland moderkort. På många sätt går införandet av x2 snabbare än vi förväntat oss, men det finns fortfarande gapande hål i stödet för x2 och Rev. E-processorer. Förhoppningsvis kan du med den här guiden och lite forskning hitta det perfekta moderkortet för din nya Revision E eller x2 Dual-Core Athlon 64-processor.