Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

AMD Duron 850: Gör dig redo för striden

Förra året var vi alla vittne till en mycket intensiv konkurrens mellan AMD och Intel. Men det mesta av denna konkurrens inträffade på prestanda-PC och vanliga marknadssegment, vilket gjorde att värdemarknaden dominerades av Intel.

Vi har redan förklarat orsakerna bakom Celerons fortsatta framgång trots Durons överlägsna prestanda och lägre pris. Utan en värdeplattform att köra på, var Duron förlamad som en värdelösning på detaljhandelsmarknaden, vilket banade väg för en uthållig dominans av Intels Celeron.

Nyligen har vi sett introduktionen av framför allt två styrkretsar som kan hjälpa till att förändra saker och ting för AMD:s Duron, SiS 730S och VIA KM133. Som vi illustrerat i våra individuella recensioner av de två, är SiS 730S faktiskt den snabbare helhetslösningen i allt utom 3D-applikationer/spel på grund av dess mer mogna 2D-drivrutiner och kärna. Och när den paras ihop med någon av dessa lösningar är AMD:s Duron en omedelbar utmanare för prisvärd PC-marknaden.

Från och med förra veckan har Celeron nu en 100MHz FSB, vilket ger den en rejäl prestandaökning jämfört med sina äldre föregångare som använde en 66MHz FSB. Förra veckans utgåva satte även Celeron i fart med Duron, som körs på 800MHz. Intels senaste drag är avsedda att skicka en signal till AMD, att de är redo och villiga att försvara sitt grepp om värde-PC-marknaden.

Vi står på randen av ännu ett pris- och klockhastighetskrig på CPU-marknaden, denna gång mellan Intels Celeron och AMD:s Duron.

Som svar på Intels senaste Celeron-släpp, rustar AMD gatorna med ännu en hastighetsuppgradering för Duron. Nu släpps på 850MHz, till ett lägre pris än Intels Celeron 800 som vi granskade förra veckan, AMD är redo och villiga att göra vad som krävs för att återigen få fotfäste på prisvärd PC-marknaden.