Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

AMD Athlon XP 2800+ – Vi introducerar den första 333MHz FSB Athlon XP

Saker och ting har inte varit så peachy för AMD på det senaste; Hammer flyttades officiellt tillbaka till nästa år, kärnan på 0,13 mikron Thoroughbred-A skalade inte så bra initialt som AMD hade hoppats och inför ökande press från Intel, tvingades AMD till “papperslansering” (lansering utan att påbörja volymsändningar) Athlon XP 2600+ och 2400+ i augusti.

Jämför detta med lanseringen av Athlon XP och dess klockslagna efterföljare så ser du att saker och ting inte är lika ljusa för AMD som de en gång var. Detta beror delvis på att Intel äntligen har gjort Pentium 4 till en värdig konkurrent, med Northwoods kärnskalning extremt bra. En annan bidragande orsak till AMD:s senaste tuffa tider är det starka interna fokuset på Hammer, men med CPU:n runt 4 – 6 månader bort är det omöjligt att ignorera Athlon XP.

Även om Athlon XP 2400+ och 2600+ (lanserades den 21 augusti) just nu dyker upp i detaljhandelskanalerna, går AMD vidare med tillkännagivandet av deras Athlon XP 2700+ och 2800+ processorer. Processorerna kommer inte att vara allmänt tillgängliga förrän om ett par månader, helt klart inget att bli upphetsad över.

Som du förmodligen kommer att höra över hela webben, finns det inget annat än missnöje från communityn över AMD:s strategi bakom papper som lanserar Athlon XP. Kommer från företaget som fastnade för Intel när de papper lanserade Pentium III, är det ganska nedslående att se exakt motsatsen hända här idag.

Med det sagt, idag är vi här för att ge dig en prestandautvärdering av den papperslanserade Athlon XP 2800+ som körs på en styrkrets som lanserades för tre månader sedan och som fortfarande inte är tillgänglig i detaljhandeln. Låt oss bara säga att den här trenden inte är något vi är så glada över, och det borde inte du heller.