Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Amazons nya AI-verktyg kommer att förändra hur vi läser recensioner

Kan man lita på dessa AI-recensioner fullt ut?

Amazons nya funktion för recensionssammanfattning ger shoppare ett enkelt sätt att mäta kundernas känslor med en blick. Men hur planerar företaget att bekämpa de miljontals falska recensioner som finns på webbplatsen?

Enligt Amazons senaste pressmeddelande investerar företaget för närvarande betydande resurser för att proaktivt stoppa spridningen av falska recensioner över plattformen. Dessa investeringar finansierar “maskininlärningsmodeller som analyserar tusentals datapunkter för att upptäcka risker” inklusive faktorer som granskningshistorik och inloggningsaktivitet, samt filtrering utförd av mänskliga moderatorer.

“De nya AI-genererade recensionshöjdpunkterna använder endast vår betrodda recensionskorpus från verifierade köp,” – Vaughn Schermerhorn, chef för community shopping på Amazon

Amazon började använda AI för att spåra och ta ner recensioner i juni, efter att AI-chatbotar som ChatGPT bidrog till en ökning av förfalskade recensioner på sajten. Amazon slog också ner på praxis under 2022, blockerade mer än 200 miljoner falska recensioner och väckte rättsliga åtgärder mot flera granskningsmäklare.

Det är uppenbart att e-handelsgiganten tar upptäckt av bedrägerier på allvar. Men med en analys från Fakespot När vi upptäckte att 42 % av Amazons 720 miljoner recensioner var falska 2020, rekommenderar vi ändå att ta dessa AI-genererade recensioner med en nypa salt.

Vill du hoppa in i AI men inte säker på vilket verktyg du ska använda? Vi jämför ChatGPT med konkurrenten Bard.