Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Amazon utplånade otaliga bokaffärer, nu kommer det till din vinylbutik | Betrodda recensioner

Även om fysiska medier inte har varit Amazons framkant de senaste åren, är det lätt att glömma att företaget började livet som en onlinebokhandel när Kindle-revolutionen fortfarande var en glimt i Jeff Bezos öga.

Det är dock fortfarande en överraskning att se Amazon försöka tjäna pengar på vinylupplevelsen med en ny skiva av månadsabonnemangstjänsten i USA. Och i vissa avseenden är det inte en överraskning alls.

Vinyl of the Month Club på $ 25 per månad, som så många av vinylprenumerationstjänsterna, låter som en tjänst för människor som vill ha en skivsamling, men bryr sig inte riktigt om musik för att själva kuratera den. Eller, som Amazon uttrycker det, “musikälskaren som just har fallit för analogt ljud.”

Amazon lovar ett album från “Golden Era of Vinyl” varje månad, som det klassas som 1960- och 1970-talet. Det kommer att “handplockas av experterna på Amazon Music.”

Så vad kan användare i USA förvänta sig? Till exempel Pink Floyd, Fleetwood Mac, Aretha Franklin, Led Zeppelin, Miles Davis och ABBA, till att börja med. Med tanke på att några av klassikerna för över 30 dollar i USA kommer det förmodligen att fungera ganska bra.

Du kan förvänta dig ett album i månaden, hoppa över en månad om du inte gillar att erbjuda och returnera något du inte gillar så länge det är förseglat och oanvänt.

Det är lite överraskande att Amazon inte försöker haga några skivspelare med det här också. Det verkar som ett mycket mer attraktivt erbjudande om användarna var låsta i ett par år och betalade en trevlig skivspelare när de går.

Men Amazon går direkt för att sälja skivor som du enkelt kan hämta i varje skivbutik på planeten. Vänligen gör det istället.

Vinylbutiker trivs i städer runt om i USA och bortom och ger nytt liv till samhällen där det inte finns så många fysiska butiker längre. Du hittar alla Led Zep-, Abba- och Pink Floyd-skivor som du möjligen kan hoppas på att se som mest av dem. Plus något som är lite mindre, ja, grundläggande.