Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Amazon slog till med 25 miljoner dollar i böter för hur det hanterar barndata

Böterna följer liknande klagomål

Amazon har redan varit föremål för en FTC-process i år, efter att ha anklagats av justitiedepartementet för att ha vilselett konsumenter över hur mycket tillgång till barndata det skulle hålla på.

I klagomålet, som lämnades in i maj, stod det att Amazon lagrade personlig information om barn även när deras konton hade varit “inaktiva i flera år”. Det inkluderade också inspelningar och utskrifter av dessa inspelningar och bröt mot COPPA.

Trots att föräldrar bad om att deras barns data skulle raderas, höll Amazon kvar på den under en “betydande tidsperiod” och använde den för att förbättra sin Alexa-algoritm, enligt klagomålet.

Även om den här senaste böterna och påtvingade integritetsrevisionen känns som ett steg i rätt riktning för att skydda data, är framgångens livslängd beroende av strikt övervakning av teknikföretag.

Juristassistent vid Electronic Privacy Information Center, Suzanne Bernstein, sa:

“Tyvärr har Big Tech länge visat att utan strikt övervakning kan de inte räknas med att följa FTC-order. [They] måste noga övervaka Amazons efterlevnad av denna order för att säkerställa att den inte längre olagligt tjänar på barns personliga data.”

Se vår fullständiga guide till Amazon-bedrägerier här.