Amazon Music vs Amazon Music Prime vs Unlimited: vilka skillnader

0 Shares

Letar du efter ett alternativ till Spotify? Ett av dessa alternativ kan vara Amazon musik, dock har musikströmningstjänsten många planer som kan förvirra användaren. Så låt oss lära känna alla som arbetar i Brasilien.

I den här artikeln hittar du:

Amazon musikplaner

Vad är Amazon Music?

Amazon Music är den enklaste och mest gratis tjänsten av de tre

DE Amazon musik, är den enklaste gratisversionen av tjänsten, detta läge låter dig bara lyssna på tjänstens huvudspellistor. Även när du lyssnar på din musik kommer det att finnas många annonser som kommer att avbryta dig. Om du kan lyssna på sådana låtar och inte har något emot begränsningen, gå till sajten just nu genom att klicka här.

Men om du i ditt fall vill ha mer komfort och vill lyssna på låtar utan reklam och på ett mindre begränsat sätt, kolla in alternativen nedan.

Vad är Amazon Prime Music?

Amazon Music kommer med ett Prime-abonnemang

DE Amazon Prime Music, är inte en tjänst i sig, i själva verket är den en del av Amazon Prime-prenumerationen. Denna serviceplan erbjuder cirka 2 miljoner låtar och mer än 2 000 spellistor och stationer. Alla dessa låtar är annonsfria och erbjuder obegränsade hopp och musikspår tillgängliga för offlinelyssning.

Kom ihåg att förutom Amazon Prime Music, genom att prenumerera på den här tjänsten för R$89,90 per år, får du Prime Video, Amazons film- och serietjänst. Plus att du får fri frakt och diverse annat. Så i kostnadsfördelar kan denna plan vara mycket värd.

Skillnaden mellan den här planen och den tidigare är mer uppenbar, särskilt i vad de erbjuder. Men om denna mängd musik fortfarande inte räcker för dig, se planen nedan.

Vad är Amazon Music Unlimited?

Den mest kompletta serviceplanen

DE Amazon Music Unlimited, uppfyller exakt vad som står i namnet. Katalogen för denna plan har mer än 50 miljoner låtar, förutom hundratals spellistor och stationer som valts ut av mänsklig kurator.

Den här planen har inga annonser och låter dig ladda ner musik för offlinelyssning. Tjänsten erbjuder även rekommendationer baserat på vad du lyssnar på, och skapar även spellistor åt dig. Planen kostar R$16,90 per månad, eller R$169,00 per år.

Music Unlimited erbjuder ingen annonsfri plan, men låter dig prova tjänsten i 90 dagar.

skillnader

Som vi har pratat om här, med Amazon Prime, kan du nu lyssna på mer än två miljoner låtar utan annonser eller ladda ner den för att lyssna utan anslutning. Men med Music Unlimited kan du dra nytta av alla fördelar med Prime Music och få tillgång till en större katalog med mer än 50 miljoner låtar.

Obegränsad tjänst har över 50 miljoner låtar

Utöver planen som vi har pratat om här, har Music Unlimited familjeplanen, som låter dig inkludera upp till sex familjemedlemmar, vilket gör att alla kan lyssna på musik samtidigt och på alla kompatibla enheter. I familjeplanen är det månatliga beloppet 25,90 R$ eller 259,00 R$ per år.

Med denna djupgående analys kan du se att den största skillnaden mellan de två tjänsterna är katalogen. Medan du i Prime Music kan lyssna på 2 miljoner låtar, i Music Unlimited går den siffran upp till 50 miljoner. Så det kommer att bero mycket på vilken typ av användare du är.

Om du är en ganska enkel person räcker den kostnadsfria startplanen vi har sett. Se nedan, översikten över alla jämförelser mellan planerna och se vilken som är bäst för dig.

Resurs Amazon musik Free Amazon Music Prime Amazon Music Unlimited
Amazon Prime-abonnemang krävs Nej Ja Nej
Tillgängliga titlar Toppspellistor. Tusentals stationer. 2 miljoner låtar på SD. Tusentals spellistor. Anpassade streamingstationer. 75 miljoner låtar i SD och HD. Miljontals låtar i Ultra HD. Tusentals spellistor. Anpassade streamingstationer. Växande katalog med rumsligt ljud på Android- och iOS-enheter med utvalda hörlurar eller smarta högtalare.
Årstider Ja Ja Ja
HD Nej Nej Ja
Ultra HD Nej Nej Ja
Space Audio Nej Nej Ja
Obegränsat antal spelningar och inga annonser Nej Ja Ja
Kompatibla enheter Kompatibla Echo-enheter. En växande lista över enheter med Alexa inbyggd. iOS Android Fire TV-enheter Amazon Music för webben Alla Amazon Music-kompatibla enheter. Alla Amazon Music-kompatibla enheter (HD, Ultra HD och rumsligt ljud är tillgängliga på utvalda enheter). Amazon Music Echo Plan: Echo Devices Fire TV Devices
Strömningsgränser en enhet i taget en enhet i taget Individuell plan och Echo: en enhet i taget Familjeprenumeration: sex enheter åt gången
Interaktion med Alexa Ja Ja Ja
Spela offline Nej Ja Familjeprenumeration och individuell prenumeration: Ja Echo Plan: Nej
Podcasts Ja Ja Ja
levande resurs Ja Ja Ja

Låt oss veta nu när vi har fått hela den här översikten. Av alla tjänster, vilken prenumererar du på? Gillar du Amazons musiktjänst? Låt oss veta i kommentarerna.

0 Shares