Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Amazon Kindle Touch 3G recension

Amazon tillkännagav tre nya Kindles redan i september: fjärde generationens Kindle, Kindle Touch (och Kindle Touch 3G, som båda är identiska förutom 3G-antennen) och Kindle Fire. Kindle 4 var tillgänglig samma dag, och vi har redan tagit en ordentlig titt på den. Vår Kindle Fire-recension kommer. Det lämnar Kindle Touch, som vi ska prata om idag.

Kindle Touch är Amazons första e-läsare med pekskärm – tidigare Kindles har inte använt något annat än knappar för navigering, även när konkurrerande produkter som Barnes & Nobles Nook Simple Touch började införliva pekskärmar. För $99 och $149 för wi-fi- och 3G-versionerna ($139 och $189 för annonsen-free Kindles), är Kindle Touch konkurrenskraftigt prissatt, men hur påverkar pekskärmen din läsupplevelse?

Innan vi börjar: Många saker som vi tog upp i vår recension av Kindle utan beröring (hädanefter kallad Kindle 4, för att undvika förvirring), inklusive skärmkvalitet, siduppdateringar, filformat som stöds, programuppdateringar och allmän användning, är fortfarande tillämpliga här. Om du inte har läst den ännu bör du titta på vår Kindle 4-recension innan du fortsätter.

Hårdvara och mjukvara

Kindle Touch-lådan är nästan identisk med Kindle 4:s: en osmyckad kartong som bara innehåller Kindle, en mikro-USB-kabel och en liten kartonginsats med grundläggande anvisningar för att slå på och ladda enheten. Den egentliga manualen, som har mer detaljerade anvisningar för hur du använder Kindles pekkontroller och andra funktioner, lagras på själva Kindle och kommer att startas automatiskt vid första uppstart.

Det första du lägger märke till när du jämför Kindle Touch med Kindle 4 är bristen på knappar, av vilka Kindle Touch bara har två: hemknappen på framsidan av enheten, som vagt ser ut som en högtalargrill, och ström-/viloknapp placerad på undersidan av Kindle bredvid laddningslampan och hörlursuttaget. Två högtalargrillar på baksidan ger grundläggande stereoljud.

Kindle 4 till vänster, Kindle Touch till höger


Kindle Touch använder samma 800×600 E-Ink Pearl-skärm som Kindle 3 och Kindle 4 – kontrasten på min recensionsenhet var identisk med den billigare enheten. Med 6,8” (172 mm) x 4,7” (120 mm) x 0,40” (10,1 mm) och 7,5 ounce (7,8 för 3G-versionen) är Kindle Touch fortfarande mindre och lättare än Kindle 3 (7,5” x 4,8” x 0,34) ” och 8,5 ounces), men är bara lite större och tyngre än Kindle 4 (6,5″ x 4,5″ x 0,34″ och 5,98 ounces) – skillnaden är märkbar, särskilt när de två enheterna är sida vid sida, men det i påverkar inte på något sätt läsarens förmåga att hålla Kindle bekvämt i ena handen under längre perioder.


Kindle Touchs ökade vikt beror delvis på det större batteriet, som vid 1420mAh (3,7v) klarar av upp till två månaders användning med det trådlösa avstängt (jämfört med en månad för Kindle 4).


FCC Interna foton – Notera ett microSIM, liknande paket och arrangemang till Kindle 4

Baserat på FCC:s interna bilder av Kindle Touch WiFi och 3G (bilden ovan) Det är ganska säkert att anta att de flesta interna här är desamma som i low-end Kindle: en Freescale i.MX50-serie Cortex A8 SoC som körs vid upp till 800MHz, en Epson KCRE7000 E-ink-displaykontroller, ett Atheros AR6103-chip som ger trådlösa b, g och n Wi-Fi-hastigheter på upp till 72,2 Mbps på 2,4 GHz-bandet och 256 MB RAM från Hynix. Flashminneslagring är upp till 4 GB från 2 GB, och cirka 3,21 GB av det är användbart. En ljudkontroller och ett GSM 3G-modem (på Kindle Touch 3G) kompletterar rollbesättningen.

Micro USB, hörlurar och viloknapp

Till skillnad från 3G-anslutningen från Kindles tidigare, ger Kindle Touch 3Gs anslutning dig inte free och obegränsad tillgång till Internet. Här används den enbart för WhisperSync, för att surfa i Kindle Store, ladda ner köp eller för att titta på Wikipedia – inga andra webbplatser är tillgängliga utan en wi-fi-anslutning. Detta drag är förmodligen ett bra affärsbeslut från Amazons sida (och, med tanke på den ojämna karaktären hos Kindles fortfarande experimentella webbläsare, förmodligen inte särskilt störande), men om webbsurfning är något du gör med din nuvarande Kindle 3G, förbered dig att göra några justeringar innan du uppgraderar till denna modell.

Kindle Touch använder version 5.0 av Kindle-mjukvaran (jämfört med 4.0 i icke-touch Kindle) – layouten och driften är för det mesta densamma, men implementeringen av pektangentbordet och kontrollerna och den nya röntgenfunktionen räckte tydligen för att förtjäna buken i numreringen.

Röntgen, exklusiv för Kindle Touch och endast tillgänglig för några av de böcker jag provade den med, är en förlängning av Kindles befintliga sökfunktion. Genom att anropa röntgenfunktionen kommer du att söka igenom hela texten på sidan eller kapitlet efter andra instanser av sidans namn och termer i resten av boken, så att du kan se hur ofta de förekommer i boken och hoppa mellan förekomsten. Det är en praktisk funktion om du är mitt i en tät politisk tone eller någon massiv långvarig fantasy-fiktionsserie med flera volymer, och jag hoppas att den så småningom tar sig ut till resten av Kindle-ekosystemet.