Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Amazon kan säga upp 20 000 anställda, rapporterar krav

En rapport som publicerades denna vecka har föreslagit att Amazon planerar att säga upp 20 000 anställda, dubbelt så mycket ursprungligen rapporterade av ett antal större nyhetskanaler i mitten av november.

Om ryktena visar sig vara sanna, kommer det att bli den största massuppsägningen av personal i landet e-handel behemoths 28-åriga historia. Siffran är mycket större än antalet anställda som företaget sade upp i spåren av att dot-com-bubblan sprack i början av 2000-talet och 2008 års finansiella krasch tillsammans.

Tragiskt nog är Amazon dock inte ensam, med mängder av företag inom tekniksektorn gör betydande nedskärningar i sin lönelista under 2022.

Uppsägningar från Amazon: större än man trodde?

Enligt Datorvärldenhar företagsledare fått veta att de borde “identifiera arbetsprestationsproblem bland anställda” så att Amazon kan göra totalt 20 000 uppsägningar.

De 20 000 anställda skulle representera 6% av företagets personal och 1,3% av företagets totala personalstyrka, vilket uppgår till cirka 1,5 miljoner anställda.

”Det finns ingen specifik avdelning eller plats som nämns för nedskärningarna; det är över hela verksamheten, säger en källa till Computer World.

“Vi fick höra att detta är ett resultat av överhyrning under pandemin och behovet av kostnadssänkningar eftersom företagets ekonomi har varit på en nedåtgående trend”, tillade de.

Amazon skala tillbaka efter pandemiboom

Till skillnad från vissa rivaliserande teknikföretag sköt Amazons aktier i höjden under pandemin, med efterfrågan på leveranser i höjden.

Detta tillstånd, VD Andy Jassy säger, “tvingat [Amazon] att fatta beslut vid den tiden att spendera mycket mer pengar och att gå mycket snabbare med att bygga infrastruktur än vi någonsin föreställt oss att vi skulle göra”.

Nu, efter att ha publicerat sina långsammaste tillväxtsiffror på två decennier i juli och “överbyggt”, vill Amazon minska sin verksamhet, med fler uppsägningar kommer sannolikt nästa år om tidigare cirkulerade interna PM är att tro.

Tekniska uppsägningar: ett branschövergripande problem

Amazon är naturligtvis inte det enda multinationella teknikföretaget som försöker minska antalet anställda som ett resultat av de fruktansvärda ekonomiska prognoserna för nästa år och en hotande lågkonjunktur.

Metas vd Mark Zuckerberg meddelade i början av november att han “beslutat sig för att minska storleken på [Meta’s] team med cirka 13 % och släppte mer än 11 ​​000 av våra duktiga medarbetare.”

Apple, omvänt, sa förra månaden att det var “mycket medvetet” när det gällde att anställa, med Tim Cook tillade att iPad tillverkaren anställde inte “överallt i företaget”.

Strax innan detta, i mitten av oktober, tillkännagav Microsoft också uppsägningar “över flera divisioner” men bekräftade strax efter att mindre än tusen anställda skulle påverkas.

Det resulterade förstås också i att Elon Musks nyligen förvärvade Twitter massuppsägningar av personaläven om det är svårt att analysera hur mycket av detta som var ekonomiskt snarare än ideologiskt motiverat.

Med leveranskedjeproblem, brist på köpkraft för konsumenterna och andra stigande kostnader som är direkt relaterade till globala problem som Rysslands invasion av Ukraina som alla förväntas skada teknikföretagens förmåga att växa fram till 2023, är det troligt att fler uppsägningar inom tekniksektorn kommer att följa. .