Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Amazon introducerar Alexa Guard Plus, Energy Dashboard och Proactive Hunches i USA

Amazon har lanserat tre nya Alexa-funktioner i USA, som syftar till att hålla ditt hem säkert, energieffektivt och smartare än någonsin.

Alexa Guard Plus är en prenumerationstjänst ovanpå Alexa Guard. Alexa Guard är en free tjänst tillgänglig i USA på Echo-enheter som 3:e och 4:e generationens Echo Dots, 4:e generationens Echos, Echo Studios och vissa Echo Show smarta skärmar. Berätta bara för Alexa att du lämnar huset så får du mobila Smart Alerts när din Echo-enhet upptäcker ljud som en brandvarnare, kolmonoxidlarm eller glas som går sönder. Tryck på aviseringen på din telefon för att höra vad Echo hörde och Drop In för liveljud. Medan du är borta kan Guard tända och släcka anslutna lampor för att ge det utseende du fortfarande är hemma.

Alexa Guard Plus, som presenterades i september och nu officiellt lanseras i USA, ger ett extra lager av säkerhet. Prenumerationer är free i 30 dagar, sedan 4,99 USD per månad eller 49 USD per år. Guard Plus ingår i Ring Protect Plus-planer utan extra kostnad. Guard Plus fungerar med smarta säkerhetsenheter från Ring, ADT och Scout Alarm för att aktivera system helt enkelt genom att berätta för Alexa att du går.

Guard Plus ger användarna fler smarta varningar, avskräckande medel från inkräktare och tillgång till en nödtelefon dygnet runt. Echo kommer att känna igen fler ljud som fotsteg, prat eller en dörr som stängs när du är borta. Om Alexa upptäcker något av dessa ljud kan ditt Echo spela en siren, eller om rörelse upptäcks på en kamera kan Echo spela en hund som skäller som en avskräckande effekt. Kommandon som “Alexa, ring efter hjälp” kan ringa nödtelefonen som kan begära räddningspersonal.

Alexa Guard kan ställas in i Alexa-appen under Mer, inställningarVakt.

Andra nya Alexa-funktioner som debuterade i USA tillsammans med Guard Plus, inkluderar en ny Energy Dashboard, som berättar hur mycket energi dina Alexa-anslutna smarta hemenheter förbrukar som smarta lampor, kontakter, strömbrytare, varmvattenberedare, termostater, TV-apparater och Echo-enheter.

Proactive Hunches styr dina smarta enheter i ditt hem som lampor, termostater och dammsugare baserat på dina dagliga vanor. Berätta till exempel för Alexa att du går och lägger dig så kan hon antingen låta dig veta att lampan fortfarande är tänd i huset eller automatiskt släcka den. Om du vanligtvis låter en lampa vara tänd på natten kommer Alexa att lära sig den här typen av beteende. Eller kanske slå på vakuumet, sänka varmvattenberedaren och termostaten när du åker till jobbet. Förnimmelser är aktiverade som standard och kan styras i Alexa-appen.