Amazon förstör upp till 200 000 objekt osålt lager per vecka i Dunfermline-lagret

0 Shares

I korthet: Har du någonsin undrat vad Amazon gör med allt osålt lager som lagras i deras lager? Enligt företaget säljs, doneras och återvinns det mesta lagret, medan endast en liten del förstörs. En ny rapport hävdar dock att den största online-återförsäljaren förstör upp till 200 000 artiklar per vecka bara i Dunfermlines lager.

I en utredning som leddes av ITV News delade utloppet en video med bilder inspelade i Amazons Dunfermline-lager som visar konsumentelektronik, smycken, böcker, paket med ansiktsmasker och mer som flaggas för förstörelse. Oavsett om de är nya eller returneras skickas föremål som flaggas för att förstöras till “destruktionszonen” på lagret.

Under en intervju innan offentliggörandet av utredningen sa John Boumphrey, VP-landschef Storbritannien på Amazon, att mängden förstörda föremål är “extremt liten.” Företaget uppgav också att ingenting skickas till deponier, och som en “sista utväg” skickas varorna till energiåtervinning.

Å andra sidan finns det en tidigare Amazon-anställd som uppgav att det veckovisa målet för förstörda föremål var cirka 130 000 varav ungefär hälften är nytt, och den andra hälften är returprodukter. Under vissa veckor kan antalet föremål som är markerade för att förstöras till och med nå 200 000 föremål.

Nyhetsutrymmet hade också tillgång till ett läckt dokument som beskriver antalet artiklar som flaggats för förstörelse och donation under en vecka i april. Medan 124 000 föremål förstördes donerades endast 28 000 föremål till en välgörenhetsorganisation.

“Det finns ingen rim eller anledning till vad som förstörs: Dyson-fans, Hoovers, enstaka MacBook och iPad; häromdagen, 20 000 COVID (ansikts) masker fortfarande i sina omslag,” sa Amazons tidigare anställd.

Anledningen till det chockerande bortskaffandet beror på hur Amazon fungerar som återförsäljare. Säljare kan välja Amazon för att lagra sina produkter i lager till en kostnad som ökar beroende på hur länge de lagras. När kostnaderna ökar blir det så småningom billigare att förstöra föremålen istället för att ha dem lagrade.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och affärssekreterare Kwasi Kwarteng lovade att fallet kommer att utredas.

Masthead-kredit: Dunfermline Press

0 Shares