Amazon Food Delivery Service börjar rulla ut i Indien från Bangalore

0 Shares

Amazon har arbetat med att rulla ut sin egen matleverans i Indien i många månader nu för att tävla mot Zomato och Swiggy. Det kallas “Amazon Food” och har äntligen startat service på ett fåtal platser i Bangalore, Indien.

Amazon Foods har påbörjat service i delar av Bellandur, Haralur, Marathalli och Whitefield, allt i Bangalore, Indien. Användare kan komma åt den via Amazon-appen och kommer att kunna se en katalog med lokala restauranger och molnkök, som Amazon påstår sig ha uppfyllt de högsta kraven på säkerhet och hygien.

Amazon har tagit över restauranger med lukrativa erbjudanden sedan slutet av förra året. Medan de ville lansera under mars, drev de tillbaka datumet på grund av den landsomfattande låsning.

För närvarande är två företag Zomato och Swiggy är den dominerande livsmedelsleveransmarknaden i Indien. Men med COVID-19-utbrottet och den landsomfattande lockdown har de två företagen i en mycket svår situation, orsakat stora förluster och tvingat dem att avskediga anställda. Att indiska livsmedelsleveranserna inte är lönsamma hjälper inte heller.

Med tanke på allt detta har Amazon kommit in på marknaden i ett lämpligt ögonblick. De kommer snart att börja lansera tjänsten till fler städer rikstäckande. Det blir intressant att se hur Swiggy och Zomato kommer att svara på företag som har nästan obegränsade resurser.

Källa 1, 2

0 Shares