Amazon Echo Dot (4th Generation) Kids Review: Ett säkert sätt för barn att använda Alexa

0 Shares

En funky översyn av Echo Dot, Amazon Echo Dot (4th Generation) Kids Panda eller Tiger -exteriören ser fantastisk ut och kommer att tilltala yngre barn. Utmärkt föräldrakontroll, i kombination med en bekymmersfri garanti och ett års prenumeration på Kids+ gör detta väl värt 10 £ extra än standardmodellen.

Om det någonsin fanns några tvivel om vilken röstassistent som är roligast, avslutar Amazon Echo Dot (4: e generationens) barn den konversationen. Med valet mellan en söt tiger eller panda, utmärkta föräldrakontroller, ett kostnadsfritt årsabonnemang på Kids+ och några riktigt roliga svar, är denna Echo -högtalare ett säkert sätt för dina barn att interagera med Alexa.

Det är lite bebis för äldre barn, men den senaste programuppdateringen till befintliga Echo Dot-, Echo- och Echo Plus -högtalare innebär att du också kan få samma föräldrakontroll på de vanliga enheterna.

  • Tiger- eller Panda -alternativ finns
  • En snygg kupol av en högtalare
  • Enkla kontroller ovanpå

Som produktens namn säger, är Kids edition -högtalaren i själva verket en Echo Dot (4: e generationen) med ett nytt lack. Och vilken makeover. Högtalarens rundade kropp är perfekt för val av karaktärer: en tiger (min favorit) och en panda.

De är kanske lite bebisiga för äldre barn men perfekta för yngre barn (och fullvuxna vuxna).

Amazon Echo Dot (4: e generationen) Kids Tiger

Ovanpå får du standardutbudet av Echo -knappar, inklusive volymkontroller, mikrofonstopp och åtgärdsknappen som aktiverar Alexa utan att behöva säga väckningsordet.

Amazon Echo Dot (fjärde generationens) barnkontroller

På baksidan finns strömförsörjningen och en 3,5 mm ljudutgång, så att du kan ansluta högtalaren till externa högtalare; det verkar osannolikt att du vill göra det här, men hej, alternativet finns där om du vill ha det.

Amazon Echo Dot (fjärde generationens) barnportar

Eftersom detta är en Kids Edition-produkt får du två års bekymmersfri garanti: om högtalaren går sönder (eller går sönder), returnerar du den och får en helt ny.

  • Levereras med ett års Amazon Kids+
  • Inbyggd föräldrakontroll
  • Gör allt Alexa kan

Detta är på alla sätt en vanlig Amazon Echo Dot -högtalare som kan göra allt som röstassistenten kan göra. Jag kommer inte att gå in på det här, eftersom min Amazon Alexa Guide täcker detta mer detaljerat.

Det jag ska täcka här, det är nytt. Alexa har haft några tweaks för att få det att fungera bättre för barn. I synnerhet Amazon arbetade hårt för att få Alexa att förstå vad barn frågar. Det fungerar också: mina barn brukade behöva upprepade gånger be Alexa om samma sak för att göra sig förstådda; sedan uppdateringen svarar Alexa snabbt.

Alexa är mycket roligt i allmänhet: för att se vad jag menar, få ett barn att fråga: “Alexa, vilka är dina hemligheter?” Det är också ett bra verktyg för barn att lära sig, eftersom de kan fråga vad ett ord betyder, hur man stavar det och får svar på allmänna frågor. Naturligtvis, om de ska göra läxor och lära sig själva, kanske du vill pausa röstassistenten (se nedan).

Med den här högtalaren får du ett års prenumeration på Kids+ (från 1,99 £ i månaden när detta löper ut), vilket ger premiuminnehåll på alla dina enheter, inklusive Kindle, Fire-surfplattan och naturligtvis Echo-högtalaren. Här får du några ytterligare spel, inklusive utbildningsinnehåll och frågesporter, och en mängd ljudböcker för att underhålla dina barn.

Det är ett trevligt tillägg, även om röststyrning här betyder att innehållet inte är lika lätt att upptäcka som det är på surfplattorna där barn kan använda sökning och bläddra igenom appar. Du kan be Alexa att öppna Kids+ för att hjälpa dem att hitta innehåll, och du kan hjälpa dina barn genom att bläddra igenom vad som finns tillgängligt på Amazon Kids+ för Echo -webbplatsen. Naturligtvis filtreras allt innehåll som ett barn kan komma åt efter den ålder du anger i deras profiler.

Amazon Echo Dot (fjärde generationens) barninställningar

Med Echo Kids får du ytterligare föräldrakontroll. Och den här uppdateringen har rullats ut till befintliga Echo-, Echo Dot- och Echo Plus -högtalare, så att alla dessa kan förvandlas till barnhögtalare.

Med Kids -uppdateringen kan du tilldela högtalarens barnprofil, antingen en som du redan har från andra Kids -enheter, till exempel Fire Tablet HD Kids Edition, eller en som du skapar. När barnläget är aktiverat får du full föräldrakontroll över hur och när högtalaren kan användas.

Observera att de kontroller du sätter på gäller högtalaren, inte barnet, så alla andra som använder Echo Dot Kids omfattas av samma begränsningar.

Som standard inaktiverar barnläget inaktiverar flera funktioner, inklusive röstköp, men det finns också en rad andra kontroller. Dessa är, irriterande, delade mellan Alexa -appen och Amazon Parent Dashboard. Jag vill att alla ska vara på samma ställe. Ändå kan jag inte slå den kontrollnivå som är tillgänglig.

Viktigast för många föräldrar är kontroller för att begränsa den tid Echo Dot kan användas för och du kan genomdriva en läggdags, så att dina barn inte kan sitta och prata med Alexa hela natten. Dessa gränser gäller för alla dina barns Amazon -enheter.

Amazon Echo Dot (4: e generationen) Tidsgränser för barn

Om du vill ta manuell kontroll låter du överordnad instrumentpanel pausa alla barns enheter, inklusive Echo Dot Kids. Du kan välja en tidsgräns att pausa för, så Alexa kommer automatiskt tillbaka online efter en viss period.

Du kan aktivera den uttryckliga texten för alla musiktjänster du använder, inklusive Spotify och Apple Music, inte bara Amazon Music, så att dina barn kan lyssna i säkerhet.

Amazon Echo Dot (4: e generationen) Föräldrakontroll för barn

Det finns också kontroller för att hantera kommunikation. Som standard kan Echo Dot kommunicera med andra hushållsmedlemmar och enheter, inklusive Drop-in, meddelanden och samtal. Men med hjälp av Alexa -appen kan du välja externa kontakter som dina barn kan ringa, säg om du vill att de ska prata med morföräldrar.

Vissa förbättringar av kontrollerna vore välkomna. För närvarande kan du blockera all kommunikation men du kan inte få bra kontroll över den. Om du till exempel tillåter kommunikation kan din Echo Kids Dot inte bara ta emot meddelanden, utan dina barn kan också göra dem. Ett enkelriktat alternativ skulle vara trevligt.

Amazon Echo Dot (4: e generationen) Barnkontroller i Alexa -appen

Om du har så många smarta enheter som jag kan tanken på att dina barn kan styra ditt hem fylla dig med skräck. Lyckligtvis kan du inaktivera smart hemkontroll helt. Men jag skulle också vilja ha ett detaljerat alternativ här. Till exempel skulle det vara trevligt om du antingen kunde välja ett urval av smarta enheter att använda eller ställa in att det bara fungerar i ett rum: på så sätt kan dina barn tända sina egna lampor, till exempel, men skulle inte ha någon kontroll över resten av ditt hem.

  • Förvånansvärt högt
  • Bra basnivå
  • Rensa ljudsvar

Amazon Echo Dot (4: e generationen) Barnfront

Du får samma ljudsystem här som på standard Echo Dot (4: e generationen). Det vill säga, du får en 1,6-tums framåtriktad högtalare. Det kanske låter lite ogräsigt, men Echo Dot Kids är förvånansvärt högt och tydligt, särskilt för röstsvar och ljudböcker.

Musikuppspelning är också ganska bra, med en överraskande mängd bas. Maximal volym är tillräckligt hög för att fylla ett rum, även om mellanregistret tenderar att bli lite rörigt i mitten och högtalaren saknar subtiliteten i sin högre konkurrens.

Denna högtalare måste bedömas efter sin avsedda publik och ljudkvaliteten här är mer än tillräckligt bra för yngre barn; min hade verkligen inget att klaga på. Äldre barn kanske föredrar större Echo (4: e generationen), som du också kan aktivera barnläge på.

Om du vill kan du sätta Amazon Echo Dot (4th Generation) Kids i ett stereopar med en annan högtalare (samma generation Echo Dot och Dot med Clock räknas också) för att öka ljudfideliteten.

Till skillnad från andra webbplatser testar vi varje smart högtalare vi granskar noggrant under en längre tid. Vi använder branschstandardtester för att jämföra funktioner på rätt sätt. Vi berättar alltid vad vi hittar. Vi accepterar aldrig pengar för att granska en produkt.

Läs mer om hur vi testar i vår etikpolicy.

Testad i minst en vecka

Vi testar smarta högtalare med en mängd olika smarta enheter för att se hur väl de styr dem

Specifikationer

Rekommenderat pris för Storbritannien

USA RRP

EU RRP

CA RRP

AUD RRP

Tillverkare

IP -betyg

Storlek (mått)

Vikt

SOM I

Utgivningsdatum

Första granskade datumet

Modellnummer

Modellvarianter

Förare

Hamnar

Anslutningar

Frekvensomfång

Högtalartyp

Amazon Echo Dot (4: e generationens) barn

£ 59,99

$ 59,99

Inte tillgänglig

Inte tillgänglig

Inte tillgänglig

Amazon

Nej

100 x 100 x 89 MM

341 G

B08W9JJ37B

2021

29/07/2021

Amazon Echo Dot (4: e generationens) barn

Panda och Tiger

1x 1,6 tum

3,5 mm ljudutgång

Wi-Fi, Bluetooth

– Hz

Trådlös högtalare

Jargongbuster

Alexa

Amazons smarta röstassistent

Google Assistant

En röstassistent som är Googles uppfattning om Amazons Alexa.

0 Shares