Amazfit GTS 2 Mini Analys: Funktioner, erfarenhet och pris

0 Shares

En oambitiös design

Amazfit GTS 2 Mini

Precis som med den tidigare modellen som jag kunde testa märket var dess främsta konkurrenter direkt hemma. Med detta menar jag att vi tillsammans med denna GTS 2 Mini hittar GTS 2-modellen “bara helt vanlig” och GTS 2e. Två produkter som, vad gäller egenskaper och specifikationer, är väldigt lika sin yngre bror men som trots det är oerhört lika.

Börjar med designsektionen, eftersom det är det första som kommer in i våra ögon. Jämfört med de andra medlemmarna i denna familj har GTS 2 Mini en liten utskärning i designen. Den innehåller en enkel sidoknapp, precis som de andra, men tappar den karakteristiska kanten som täcker den i de högre modellerna. Vi har en generös 1,55-tums AMOLED-skärm med 2,5D-glas, som ser fantastiskt ut under alla omständigheter.

GTS 2 Mini håller mikrofonen på ena sidan. Men, ja, det vi tappar jämfört med de andra modellerna är högtalaren. Därför kan vi använda klockan för att interagera med Alexa, men inte för att svara på samtal eller meddelanden. Något som däremot brukar hända med de flesta produkterna i detta sortiment.

Vänder vi på smartklockan hittar vi samma sensorer och magnetiska laddningssystem som GTS 2 eller GTS 2e. Och samma sak för förankring system av armbanden , som är de typiska 20 mm som vi hittar modeller av alla slag på internet. Om du vill göra din klocka personlig är detta något perfekt.

Ärligt talat, för 10 dagar eller så att jag har använt den, den har varit väldigt skön att ha på sig. Och även om den inte har för många prylar på designnivå, kan vi begära lite mer för detta pris. Även om jag kommer att prata mer om detta.

Komponenter och (nästan) identiska funktioner

Nu ska jag berätta vad du kommer att kunna göra med den här klockan om du bestämmer dig för att skaffa den. Och sanningen är att du med den här minimodellen kommer att ha nästan samma som med sina äldre bröder som naturligtvis kommer att ha ett högre pris.

Huvudgränssnittet är tydligt inspirerat av Apples smartwatch-urtavlor. Med en modulärt system som vi kan anpassa om vi vilar fingret på skärmen. Detta gör att vi kan anpassa skärmen efter våra behov, istället för att behöva anpassa oss efter vad tillverkaren bestämmer. Så, med en blick, kan vi se data som dagliga steg, puls, tid, tid (såklart) och många fler intressanta värden. Och om vi klickar på var och en av dessa uppgifter får vi tillgång till mer detaljerad information om dem alla.

Dessa “ansikten” kan ändras mellan olika förinställda modeller, förutom att man senare kan anpassa dem, som redan är installerade på klockan. Men om dessa är lite korta, genom kontrollappen på vår telefon, kan vi ladda ner många fler.

För att fortsätta interagera med klockan kan vi göra det genom gester:

  • Svep från vänster till höger , eller vice versa, vi kommer till widgets för daglig fysisk aktivitet, puls, musikkontroll på telefonen eller blodets syremättnad.
  • Att göra en svep nerifrån och upp vi kommer till avsnittet med väntande meddelanden. Kom ihåg att vi kan se dem men inte svara på dem.
  • Genom att glida uppifrån och ner vi kommer att ha klockans snabbåtkomstpanel. Här kommer vi till exempel att se en sammanfattning av batteriet, vi kan aktivera stör ej, ställa in ett larm eller hantera klockans ljusstyrka. Vilket för övrigt något som jag verkligen gillade är att den har en omgivande sensor för att reglera den automatiskt.

Och det sista sättet att interagera med smartklockan är genom dess enda knapp på sidan:

  • Om vi ​​bara trycker en gång kommer vi till lista av Kolla på applikationer . Det är här du hittar absolut allt vi kan göra med denna utrustning. Allt diskuterat hittills och till exempel sömnövervakning, åberopande av Alexa, stressmätning, cykelspårning (ifall du är kvinna) och många andra intressanta aspekter.
  • Bland de möjligheter som vi hittar i dessa inställningar är de olika sportlägen att vi kan registrera, vilket summerar till totalt 70 lägen (till skillnad från de 90 som GTS 2 och GTS 2e kan registrera). Vi kan också nå den här listan över fysiska aktiviteter om vi håller ned knappen i några sekunder och sedan släpper. Bland alla dessa sporter finns: promenader, löpning, simning, cykling, yoga, elliptisk och en mycket lång etcetera.

Till sist, innan jag ger dig min slutliga bedömning och berättar om jag tycker att det är värt det eller inte, ville jag kommentera två aspekter som jag tycker är mycket intressanta om användningen av denna smartklocka.

På ena sidan finns autonomi, vilket jag tycker är spektakulärt. GTS 2 hade en autonomi på 1 veckas användning, vilket inte alls är dåligt. Men naturligtvis, genom att förlora möjligheten att ansluta till WiFi-nätverket, kan denna GTS 2 Mini nå ungefär 2 veckors användning (beroende på spöet du ger den). I mitt fall, under dessa 10 dagars användning, genom att använda den för att ta emot alla meddelanden och gå ut för att sporta sporadiskt, har jag fortfarande 25% kvar av batteriet. En riktig galenskap med tanke på allt vi kan göra med den.

Och på andra sidan heter kontrollappen Zepp . Denna applikation är den som gör att vi kan länka klockan med vår telefon, antingen Android eller iPhone, ta emot uppdateringar och justera olika intressanta parametrar. Det är en ganska ren och intuitiv app som jag främst har använt för att kontrollera data som samlats in av smartklockan mer i detalj.

Liten men mobbar smartklocka

Allt ovanstående, du kanske undrar om den här modellen är värd det jämfört med sina äldre syskon.

För att sätta dig som prejudikat till mitt svar, vill jag att du ska veta att denna Amazfit smartwatch är tillgänglig via Amazon just nu för ett pris runt 89 euro .

Så ja, jag tycker att det är mycket värt det. Med tanke på att skillnaderna mellan de 3 modellerna inte är alltför stora, om du vill ha ett ekonomiskt och lösningsmedelsteam, tror jag att detta är det bästa alternativet av de tre. Naturligtvis, om du värdesätter möjligheten att svara på samtal, till en mindre självständighet ja, kan du behöva välja GTS 2 “bara”.

0 Shares