Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Amazfit Bip 3 Pro: En billig och glad träningsspårare med inbyggd GPS

Amazfit Bip 3 Pro: En minuts recension

Amazfit Bip 3 Pro är en prisvärd fitnesstracker och en av de bästa billiga löparklockorna, med alla grunderna du kan begära. Den har en optisk pulsläsare. Den har full-on GPS, till skillnad från icke-Pro-utgåvan av Bip 3. Vill du ha telefon-free köra spårning? Du har det.

Och där Fitbit erbjuder en liten pastill av en skärm för den här typen av pengar, ser Amazfit Bip 3 Pro mycket ut som en smartklocka.

De dåliga bitarna? Det är billigare personligen än på bilder. Skärmen är äventyrad på flera fronter. Och även om platsspårningen verkligen är utmärkt baserat på våra tester, är pulsnoggrannheten medioker.

Vad innebär detta? En solid prisvärd fitnesstracker, även om Honor Band 7 ger budgetglans bättre.

Amazfit Bip 3 Pro: Specifikationer

Svep för att rulla horisontellt

Komponent Amazfit Bip 3 Pro
Pris $69,99 / £69 / AU$119
Mått 44,1 x 36,4 x 9,65 mm
Vikt 33,2g
Fodral/ram Plast + mittramssprutning
Visa 240 x 280 px, 2,5D härdat glas
GPS Assisterad GPS
Batteri-liv 14 dagar, 7 dagar tung användning
Förbindelse Bluetooth 5.0
Vattentålig? Ja, 5 atm

Amazfit Bip 3 Pro: Pris och tillgänglighet

 • 69,99 USD i USA
 • £69,99 i Storbritannien
 • AU$119 i Australien.

Amazfit lanserade Bip 3 Pro i juni 2022 som en av sina billigare fitnessklockor. Det kostar $69,99 / £69 / AU$119.

Detta är bara $10/£20 mer än standard Amazfit Bip 3, som är en i stort sett liknande klocka, men en som saknar full GPS. Den använder istället Connected GPS.

Amazfit Bip 3 Pro: Design och display

 • Låg vikt är lika med hög komfort
 • Skärmen är grundläggande
 • Känns billigt på sina ställen

Amazfit Bip 3 Pro är en klocka gjord för att se ut lite som en Apple Watch, utan att gå hela vägen och bli en potentiellt pinsam klon med låg hyra. Den har den klassiska rundade fyrkantiga displayen från Apples smartklocka, men måtten är olika och sidoknappen är på en helt annan plats.

Dess skärmglas ser bra ut på foton, särskilt när det är försett med ett objektiv med bred bländare, men kom inte till Amazfit Bip 3 Pro och förvänta dig att det droppar i den lyxiga smartwatch-känslan av kvalitet. Höljet är av plast, och sidoknappens klick känns billigt. Det här är inte heller en roterande kontroller. Medan kronan vänder, gör det ingenting.

Den enkla konstruktionen leder dock till superlåg vikt. Amazfit Bip 3 Pro väger bara 35 g, inklusive rem, en klocka som du kan glömma att du har på dig. I positiv bemärkelse.

Det är också en 5ATM-klocka, så du behöver sällan ta av den – även när du simmar.

Mitt i allt det här blåsiga grejer med lågt underhåll, framstår skärmen som en potentiell irriterande. Den har ingen sensor för omgivande ljus, vilket innebär att du måste ändra ljusstyrkan manuellt när du går ut och tränar.

Du kommer att behöva det maxat också, eftersom Amazfit Bip 3 Pro knappt kan bli tillräckligt ljus för stabil sikt på en solig dag. Detta är ett mindre problem med OLED Honor Band 7.

Som med de flesta mer smartwatch-liknande design vi har testat på den här nivån, har Amazfit Bip 3 Pro en LCD-skärm. Det är en 1,69-tums panel med 240 x 280 pixlars upplösning.

Detta är inte ett högt pixelantal för skärmens storlek, vilket leder till ett lite knasigt utseende på menytexten. Det är dock bara avsaknaden av automatisk ljusstyrka som rasar. Du är ganska mycket tvungen att öka ljusstyrkan när du går ut och springer. Och när du får tillbaka den kommer Amazfit Bip 3 Pro att se för ljus ut inomhus.

Skärmen ser inte lika smidig ut när du bläddrar igenom menyer heller. Det är svårt att säga om detta beror på uppdateringsfrekvensen på skärmen för bildfrekvensen för gränssnittet, men du får inte jämnheten hos en klocka i toppklass. Typiskt för en LCD-klocka, det finns inget “alltid på”-läge heller. Detta är egentligen bara lämpligt för OLED, för med en LCD som denna lyser hela skärmen närhelst en liten del av den är.

Men det är bra på andra områden. Vissa av dessa budgetklockor LCD-skärmar har ganska dålig kontrast och ett för högt svart golv, vilket gör att de svarta områdena på skärmen ser ut att lysa. Inte så här. Det krävs ett ganska svagt utrymme för att markera att detta definitivt inte är en OLED.

Amazfit Bip 3 Pro: Funktioner

 • Mycket grundläggande funktioner i smartwatch-stil
 • Solid användning av displayen för datavisualisering
 • Fullständig GPS

Vi recenserade Amazfit GTR 4 nyligen. Den försöker att ytterligare sudda ut gränserna mellan enkla fitnessklockor och riktiga smartklockor. Amazfit Bip 3 Pro är inte en av dessa. Det är en klassisk hälso- och fitnessklocka med några smarta grunder, som meddelandeaviseringar, larm och väderrapporter. Den kan också styra musik som spelas på din telefon, men inte spela musik direkt.

Hur enkelt det än låter är mångfalden av Amazfit Bip 3 Pros urtavlor en av dess främsta funktioner. Det finns massor tillgängliga via Zepp-telefonappen. Och medan vissa är betalda nedladdningar, räknade vi 74 freebies. Det ger dig mycket större kontroll över din klockas personlighet. I ett ansikte visas tiden på en zombies ruttnande tänder, till exempel. Charmig.

Amazfit klämmer ut den vanliga mängden mätvärden ur den relativt enkla kombinationen av rörelsesensorer och en optisk pulsläsare. Den registrerar hjärtfrekvens 24/7, kan ta blodsyreavläsningar på kommando, spårar din sömn och stress och räknar dagliga steg.

Det finns också några funktioner som inte riktigt fungerar på daglig data. Du kan sätta upp att göra-listor i Zepp-appen och bocka av dem på klockan. Det finns enkla guidade andningsövningar och Amazfit Bip 3 Pro kan även spåra menstruationscykler. Men det verkar vara baserat på att följa ditt etablerade mönster, snarare än den smarta kroppstemperaturmetoden som används i en Apple Watch Series 8.

Du kan använda Amazfit Bip 3 Pro för att aktivera ett larm på din telefon också, om du skulle tappa det.

Aviseringar är förmodligen den funktion som vi har uppskattat mest. Skärmen på 1,69 tum erbjuder en anständig mängd utrymme för att se den översta radens information om e-post och meddelanden. Du kan inte svara på någonting, och när aviseringskort är borta. Men det är åtminstone grunderna som täcks.

Amazfit Bip 3 Pro har ingen höjdmätare för att räkna trappor. Det finns inga EKG-avläsningar som erbjuds. Den stora skärmen låter dock Amazfit klä upp träningsklockans nödvändigheter för att se smart ut. Till exempel, när du trycker på pulsskärmen kommer du att se en graf som visar hela dagens avläsningar som en datafylld graf.

Användbar? Det kan diskuteras, men det här skulle inte vara möjligt på en riktigt liten skärmad bärbar enhet. Bip 3 Pro har också massor av träningsspårningslägen, 61 ett av dem, men de flesta är identiska i praktiken, bara visar din puls och en kaloriuppskattning.

Amazfit Bip 3 Pro: Prestanda

 • Bra platsspårning
 • Ofta ojämn pulsavläsning
 • Lång batteritid

Amazfit säger att Bip 3 Pro kan hålla i upp till 14 dagars lätt användning, en vecka med tyngre användning. Vi fann att det varar i cirka 10 dagar med vår typ av lättare användning, sex och lite dagar med en timmes GPS-spårad träning på de flesta dagar.

45 minuters GPS-spårning tog 4 % rabatt på batteriet, vilket tyder på att du kanske kan få 16 timmars spårning av en full laddning.

Om man tittar lite djupare på de registrerade träningsresultaten har Amazfit Bip 3 Pro två sidor. Dess GPS-platsspårning är förvånansvärt bra. Det är inte för långsamt att triangulera för en budgetklocka (kanske 10-20 sekunder), och dess avståndsresultat liknade kusligt de för en Garmin Forerunner 965 – en klocka som kostar åtta gånger priset.

Under en löpning på 11 km hamnade de två klockorna inom 20 m från varandra. Löjligt nära resultat. Klockan har inga speciella GPS-kunskaper, med stöd för fyra satellitmatriser — GPS, Galileo, QZSS och GLONASS. Kvaliteten på den här funktionen motiverar dock $20/£20 bumpen över standard Bip 3, som saknar full GPS.

Pulsläsarens prestanda är mycket mer blandad. Vi fann att dess avläsningar under hela dagen ofta var långt utanför märket, med alldeles för höga toppar på 110 bpm och uppåt efter att bara gå till köket för att ta ett glas vatten eller göra en kaffe.

Resultaten under träningen var också ganska röriga. De första minuterna av inspelningen är vanligtvis dåliga, vilket är ganska normalt för hårdvara som bärs på nedre delen av handleden. Avläsningar under en timmes lång körning var också späckad med några udda spikar där Amazfit Bip 3 Pro var 15-20 bpm utanför märket.

Detta ledde till att Amazfit Bip 3 Pro registrerade felaktiga maxpulsavläsningar under mer lättsamma träningspass mitt i veckan. Men det är ingen total byst.

Amazfit Bip 3 Pro missade inte direkt några ansträngningsspikar i ett träningspass med blandad intensitet, och bortsett från de tvivelaktiga första fem minuterna var dess allmänna avläsningar inte alltför stora. Efter en timslång session var dess genomsnittliga avläsning bara 2bpm högre än för en Garmin Forerunner 965.

Amazfit Bip 3 Pro: Ska jag köpa?

Svep för att rulla horisontellt

Kategori Kommentar Göra
Värde Ett liknande pris som Apple Watch Ultra, den här klockan ser ut och känns premium och håller vad den lovar, trots vissa brister. 4/5
Design En fantastisk skärm och en Apple Watch-lite-konstruktion motsäger en lätt vikt och ibland billig känsla. 4/5
Funktioner Massor av träningslägen, GPS och en fantastisk layout. men grundläggande. 3/5
Prestanda Ojämn puls gör träningspass, men GPS:en är ganska exakt. 3,5/5
Total En bra, om än lite billig känsla, prisvärd smartklocka som gör jobbet om du inte är alltför bekymrad över pulsen. 3,5/5

Köp den om…

Köp den inte om…