Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Älskade CES

CES var lite överväldigande, främst för att jag tillbringade den första dagen av showen helt utanför utställningsgolvet och i möten utanför platsen samt på mitt hotellrum med att avsluta vår Core Duo Notebook-artikel. Jag älskar verkligen när NDAs sammanfaller med stora mässor 🙂

Resten av AT-teamet fick se och interagera med allt det coola på CES, men så småningom på den andra dagen av showen kom jag äntligen till utställningsgolvet. Sakerna på golvet var fantastiska, och om du inte har läst vår bevakning om det rekommenderar jag det starkt. Allt är inte PC-relaterat men jag tror att PC- och Consumer Electronics-marknaderna har varit på en snabbkurs ett bra tag nu, och det är tufft att vara entusiast av det ena och inte det andra nuförtiden.

Alla frågar mig alltid vad det coolaste jag såg på showen var, och jag brukar svara med lite olika saker. Årets CES var inte annorlunda, så i ingen speciell ordning här är vad jag tyckte var coolt:

ATI:s OCUR: Wow, jag vill ha en av dessa. Ingenting får mig att vilja ha Vista mer än ATI:s OCUR eftersom jag älskar MCE men jag behöver stöd för HD-DVR. ATI säger till mig att det bara finns omkring 13 av dessa enheter just nu, och jag skulle förmodligen bli slängd i fängelse om jag på något sätt lyckades få tag i en och få den att fungera på mitt kabelnätverk. Attans.

Motorolas In-Ear Bluetooth-headset: Det ser lite konstigt ut (och prototypladdaren är ännu konstigare) men chansen att inte behöva skrika till någon i telefonen när jag är i en trång miljö är allt jag bryr mig om.

Rullbara skärmar: Det finns få saker som är coolare än att en skärm rullas och rullas ut och fortfarande har den att fungera efteråt. Varför får jag en känsla av att jag om ytterligare 10 år kommer att prata om hur dagens barn är bortskämda och komma ihåg hur saker och ting var “förr när jag gick i skolan”.

Hitachis OLED-demo: Thin is in, och du kan verkligen inte bli tunnare än Hitachis 7″ OLED-skärm. Kasta några av dessa saker över hela huset och 2000-talet, här kommer vi.

Lenovos Thinkpad X60s: Den är liten och det är Yonah, även om jag skulle vilja se hur den Core Duo-baserade X60 klarar sig i jämförelse.

Ärligt talat, om du på något sätt kunde slå samman CES och bilsalongen i Genève skulle jag vara i himlen.

Om jag haft tid hade jag älskat att vara på MacWorld idag, men tyvärr är det för mycket arbete här för att jag skulle ha gått från CES direkt till MacWorld. Det är olyckligt, eftersom det ser ut som att Apple kommer att presentera sin första Intel-baserade bärbara dator där imorgon (bland annat), men jag antar att jag får vänta med alla andra för att få reda på vad som händer på mässan 🙂