Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Allvarlig sårbarhet i Pulse Secure VPN påverkar användare

En allvarlig bugg påverkar Pulse Secure VPN

När ett säkerhetsproblem uppstår kan våra team äventyras. Dessa misslyckanden kan tillåta intrång av inkräktare stöld av information , systemfel… Men allt detta blir ännu farligare när det kommer till ett program som är anslutet till nätverket, ännu mer när vi skickar och tar emot personuppgifter.

Allvarlig sårbarhet i Pulse Secure VPN påverkar användare

Detta är vad som händer med VPN. När en sårbarhet dyker upp kan det allvarligt påverka vår integritet. Dess uppdrag är trots allt att kryptera anslutningarna, allt vi skickar och tar emot. I det här fallet står vi inför ett misslyckande som påverkar Pulse Connect Secure SSL VPN-enhet.

Denna nolldagarsdom gör att den kan utnyttjas och påverka mycket olika organisationer, såväl som statliga institutioner. Felet har registrerats som CVE-2021-22893 och har en maximal allvarlighetsgrad på 10 av 10.

Från Pulse Secure rekommenderar de användare att uppdatera till version 9.1R.11.4 tum för att rätta till detta problem. Som vi kan se är det alltid viktigt att ha de senaste versionerna av alla typer av programvara som vi använder.

Dessutom har Pulse Secure också släppt Pulse Connect Secure Integrity Tool så att användarna vet om deras system har påverkats av denna sårbarhet eller inte. Uppdateringar är planerade till maj månad.

De sårbarhet CVE-2021-22893 har utnyttjats, förutom andra brister som påverkar Pulse Secure VPN. Som vi har nämnt har de riktat sig till mycket olika företag, såväl som statliga institutioner.

Det är viktigt att hålla VPN uppdaterad

Allt detta leder oss till något klart: det är mycket viktigt att behålla VPN uppdaterad korrekt. Vi pratar inte bara om detta specifika fall av Pulse Secure, utan om alla andra som vi använder. Det är det bästa sättet att undvika problem som kan äventyra vår integritet.

Det är många sårbarheter som kan uppstå, både när du använder VPN samt vilket annat program, operativsystem eller enhet som helst. Hackare kan dra fördel av dessa brister för att genomföra sina attacker. Därför är det viktigt att alltid ha de senaste versionerna och patcharna tillgängliga.

Men speciellt när det gäller VPN-program måste du se till att du använder ett som är pålitligt, säkert och att det är korrekt uppdaterat. Många av dem kan vara osäkra, särskilt de free eftersom de kan samla in personuppgifter för att senare sälja dem till tredje part. I en annan artikel pratade vi om vad priset för en VPN är.

Kort sagt har Pulse Secure varnat för en viktig sårbarhet som kan utnyttjas och uppmanar användare att uppdatera till den nya versionen. Från den här artikeln rekommenderar vi att du alltid har de senaste versionerna av alla typer av program som vi använder.