Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Alla Spotify for Artists nya funktioner och uppdateringar från 2023

Spotifys artistdata- och analysplattform är en fantastisk resurs för att spåra fans och streamingprestanda. Det expanderade mycket under 2019.

Spotify for Artists är namnet på musikströmningsjätten Spotifys plattform skräddarsydd för etiketter, managers och artister själva. Den presenterar realtidsdata om musikprestanda, erbjuder anpassningsalternativ för artistprofiler och mycket mer som ett nav för personer med musik på Spotify att se och kontrollera sin streamingresa.

2019 såg plattformen växa med en rad nya funktioner och resurser. Spotify för artister har kommit långt för att ge en expansiv och kraftfull upplevelse för artister och deras team.

När vi ser fram emot ännu ett år med användbara uppdateringar, här är alla fantastiska tillägg från förra året:

1. Spåra realtidsstatistik

Det finns en berusande magi att se hur många lyssnare runt om i världen som lyssnar på din musik just i det ögonblicket. Så i år gjorde vi ett antal förbättringar av statistiken som erbjuds i Spotify för artister. Nu – på webben och i vår mobilapp – får du ett totalt antal lyssnare i realtid överst på din instrumentpanel, som visar exakt hur många människor över hela världen som streamar dina låtar. Dessutom kan du få tillgång till ett antal lyssnare i realtid på spårnivå under de första sju dagarna efter en ny release.

2. Hitta spellistans framgång

Vi analyserar alltid vår inställning till spellistor och arbetar för att se till att de hjälper Spotify-lyssnare att hitta och bli kära i ny musik så sömlöst som möjligt – och i förlängningen att din musik hittar sin väg till alla fans där ute som är ämnade att älska det. Vi har finjusterat hur några av våra redaktionella spellistor fylls, och anpassat ordningen av spår för varje enskild användare baserat på lyssningshistorik (vi körde siffrorna – förbättringen är verklig.) För att hjälpa artistteam att fira när de blir spellista, vi har lagt till en “unik länk” i Spotify för artister för personliga redaktionella spellistor som de har lagts till. När en lyssnare klickar på en unik länk kommer spåret från den artisten att listas först i spellistan i 24 timmar.

Elohim

När vi har fortsatt att förfina vår inlämningsprocess för spellistor, har vi sett hur kraftfullt det kan vara när användare upptäcker din musik på det sättet. Artister som Elohim, Katie McBride och Georgia har känt av effekten, landat på spellistor som har miljontals följare och sett direkta toppar i sina egna följare, både online och utanför. Alla artister och deras team har tillgång till det här programmet – logga bara in på ditt Spotify for Artists-konto och skicka in osläppta låtar till vår redaktion. Glöm inte att göra detta minst sju dagar innan det släpps och se till att lägga till viktig information om låten – genre, humör, etc. – för att öka sannolikheten att den kommer att hitta rätt spellista.

3. Ta med dig statistik när du är på språng

I september uppdaterade vi Spotify for Artists-appen på iOS och Android med en ny design och uppdaterade funktioner, så att du kan ta med dig din statistik var du än är – från studion till vägen. Vi har lagt till en ny personlig startskärm med aviseringar och milstolpar om din musik och spellista, videor och bloggar med användbara råd och produkttips och tricks. Dessutom har vi lagt till en ny funktion för användare som arbetar över en lista med talanger för att enkelt växla mellan flera artister.

4. Bli kreativ med Canvas

Vi utökade nyligen betaversionen av Canvas, ett nytt sätt för artister att förbättra sina låtar med looping visuals. Vi ser dem som en utveckling av albumkonst för streamingåldern. Dessa rörliga bilder kan lägga till textur och sammanhang till din musik och utöka din identitet som artist. Lär dig allt du behöver veta om Canvas – och se några fantastiska exempel – på vår nya Canvas-webbplats.

10 tips för att få ut det mesta av din canvas

5. Anslut till världens ledande marknadsplats för musiktalanger: SoundBetter

I ett annat försök att hjälpa artister att hitta och anställa viktiga samarbetspartners gick vi ihop med SoundBetter, en marknadsplats för musiktalanger som förbinder musikproffs runt om i världen. Artister kan hitta arbete som sångare, marknadsföra sig själva, anlita en studioguide eller knyta an till en samarbetspartner som kan vara långt utanför deras egna lokala nätverk. Tiotusentals efterfrågade sångare, låtskrivare, producenter, ingenjörer och sessionsmusiker tillhör SoundBetter-communityt, som nu sträcker sig över 176 länder. Finns det något bättre sätt att starta 2020 än genom att skapa en potentiellt livsförändrande musikalisk koppling?

6. Dela din musik på Snapchat och Facebook Stories

Ett av våra största mål för 2019 var att göra länken mellan Spotify och sociala medier enkel och omedelbar, så att du kan nå dina fans överallt där de är. Förra året gjorde vi det möjligt att dela din musik på Instagram-berättelser med bara ett klick, och i år låter vår Snapchat-integration artister och lyssnare dela en låt, album, podcast eller spellista direkt från delningsmenyn. När du skickar ut din Snap behöver vänner och fans bara svepa uppåt för att öppna Spotify och börja spela din musik. Vi gjorde ett liknande alternativ tillgängligt med Facebook Stories – som också inkluderar en 15-sekunders förhandsvisning för tittare av alla låtar du delar.

7. Lär dig av Co.Lab-evenemang och vår nya Co.Lab-videoserie

Våra Co.Lab live-evenemang involverar gruppsamtal och en-till-en-rådgivning från musikbiz-veteraner i utvalda städer runt om i landet. I år utökade vi serien och filmade händelserna för att dela det vi lärde oss till en bredare publik. I New York kastar musikhandledaren Morgan Rhodes och musikmarknadsföraren Sharell Jeffrey ljus på att hitta rätt publik, medan kreativa chefen Jasmine Benjamin och verkställande direktören för Janelle Monaes Wondaland Mikael Moore i Atlanta ger råd om hur du skapar din visuella identitet. Mer nyligen reste vi till Nashville för att ta reda på utgivningsstrategier från branschexperter, inklusive Cameo Carlson från artist manager services och utvecklingsföretaget mtheory, samt höra från artistens perspektiv med R.LUM.R. – och det här är bara några få av de expertsamtal vi har på däck för dig att dyka in i. Håll ögonen öppna för publiceringen av vår LA-talkserie i början av nästa år, plus kommande Co.Lab-evenemang.

8. Dra nytta av några proffstips

Under 2019 fortsatte vi vår videoserie Best Advice som utökades i omfattning och släppte månatliga avsnitt inklusive legender som Bikini Kills Kathleen Hanna, Cyndi Lauper och Elton John samt nyare artister som Grammy-nominerade Tierra Whack och Trippie Redd, för att nämna några. Dessa artister var angelägna om att förmedla de bästa råden de någonsin fått, inklusive fler filosofiska tips om förlåtelse, tålamod och den kreativa processen, såväl som praktisk vägledning om att bygga ett team och boka vissa arenor vid vissa tillfällen i din karriär.

Tierra Whack skjuten av Rebecca Miller

Dessutom fortsatte vi vår videoserie The Game Plan, nu inne på sin tredje säsong. Den här gången samlade vi artister och branschaktörer för att erbjuda lektioner om synkroniseringslicenser, grunderna i musikbranschen och att undvika kreativ utbrändhet.

9. Marknadsför din musik med Spotify Ad Studio och Marquee

Under 2019 förbättrade vi Ad Studio genom att lansera en ny uppsättning “strömmande konverteringsstatistik” för att hjälpa musikmarknadsförare, etiketter och artistteam att förstå hur deras ljudannonser på Spotify påverkar lyssnarna. Oavsett om det handlar om att nå nya lyssnare eller att få kontakt med befintliga fans kan du nu se exakt hur kampanjen skapade vågor: hur många som fortsatte med att lyssna på dina låtar och hur många som sparade din musik i sitt bibliotek. Att investera i marknadsföring av din musik är ett stort steg – Spotify kan hjälpa till att se till att du spenderar dina pengar klokt och får resultat för din budget.

Vi lanserade också en betaversion av ett nytt marknadsföringsverktyg som heter Marquee där artistteam kan använda en mobilplacering i helskärm för att nå sin publik på Spotify och skapa djupt engagemang hos fansen med sitt nya album. Sedan lanseringen har stora som små artister – signerade till stora bolag eller som arbetar självständigt – haft möjligheten att använda kraften i Spotify för att få den uppmärksamhet de behöver för sin nya release. Vi ser fram emot att expandera med tiden under 2020, så om du är intresserad kan artister och etiketter kontakta sin Spotify-representant eller deras distributör för att lära sig hur man engagerar sig i betan.

10. Använd perspektivet från våra branschinsiders

Att förstå musikbranschens alla detaljer kan vara direkt skrämmande, särskilt för nyare artister. Det är därför vi samlade en uppskattad grupp branschproffs för att bryta ner varje aspekt av att bygga en meningsfull musikkarriär. A&R-representanten Ricky Singh avslöjar vad som skapar ett framgångsrikt band, ingenjören Noah Mintz förklarar vad mastering handlar om, turnécheferna Greg Daly och Greg Marvin diskuterar vikten av att komma i tid, och Live Nation-promotorn Christian McKnight delar med sig av sina råd för att få det eftertraktade stödplats. Samtidigt ger indieetikettsgrundaren Matt Linden sina do’s and don’ts för att skicka in din demo, medan veteraner från Sub Pop, Daptone och Motown tar oss in i skivbolagens intrikata värld.

11. Pedagogiska instruktioner

Ett av våra huvuduppdrag är att vara en resurs för artister (och deras team), så såväl som allt Co.Lab-innehåll och The Game Plan-serien publicerade vi under 2019 18 pedagogiska instruktioner, som hanterade massor av ämnen som kan vara svåra att navigera. Vi delade några råd om saker som att slå skribentblockad, få press, etablera ditt varumärke, vikten av pressfoton, hur merch kommer in i spelet, vilka termer du bör känna till när du går in i studion, hur festivaluppsättningar kureras, hur utrustning sponsring fungerar, och vad man ska veta om mastering. Vi fokuserade också på vokalhälsotips från faktiska läkare och gick till och med så långt som att lista ut vad som bör och inte bör göras av saker som var du ska börja om du precis har börjat, prova tillstånd, marknadsföra ditt arbete, skicka in din demo till ett bolag och få ut det mesta av en musikkonferens.

12. Följ våra releaseguider

Våra verktyg är här för att hjälpa dig att locka största möjliga publik till din nya musik, och vi sammanställer en trestegsprocess för hur du kan närma dig din release med hjälp av några av våra funktioner: Steg 1: Förbered för releasedagen Steg 2: Hitta din release publik och utöka dina följare Steg 3: Reflektera över din release

Dessutom, eftersom vi vet hur viktigt förberedelser inför en release är för artister, dedikerade vi åtta artiklar (och en fullständig Co.Lab-sesh) till releasestrategier. Fullängdare, EP:s, mixtapes, singlar och mer: Det finns många sätt du kan paketera din musik för att nå dina fans, och vi pratade med artister som gjorde medvetna val angående hur de närmade sig sina releaser 2019. Vi pratade till Jessie Reyez om EPs och Lucy Dacus om hennes “långsamma musik”-släppstrategi; vi delade med oss ​​av Taminos tankar om att släppa ett livealbum, Young Guvs erfarenheter av att navigera i bolagsval och Kyle Crafts råd om att ta dig tid att göra rätt.

Jessie Reyez skjuten av Philip-Harris

13. Det är inte allt affärer – din mentala hälsa är nyckeln

Det här ämnet blir allt viktigare för världen i stort, och inom konstnärsgemenskapen finns det mycket att packa upp. Vi ville ta oss tid i år att erbjuda lite praktisk information från psykiatriker, tips från en friskvårdsadvokat, finansieringsalternativ från ett bolag som syftar till att ge sina artister stöd för mental hälsa och ett förstahandskonto från en sångare som lever. med schizofreni i hopp om att få artister och deras team att prata mer om det. Vidare berörde vi nykterhet och beroende, och samlade lite information om resurser som finns för att stödja någon på deras nykter resa eller väg till nykterhet och specifikt hur de kan behålla fokus när de är på turné.