Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Alla skillnader mellan Watch Ultra 1 och 2: är det värt att uppgradera?

Design och allmänna funktioner

Första och andra generationens Apple Watch Ultra har samma konstruktionsmaterial, med ett enda grått färgalternativ. Den nya generationen erbjuder dock fler valmöjligheter i kombinationer av fodral och rem, med kolneutrala remmar. Skärmens ljusstyrka har sett en betydande ökning, från 2 000 nits till 3 000 nits, vilket gynnar synlighet utomhus.

Ändå kanske användare med båda modellerna inte märker någon väsentlig skillnad. Ett annat anmärkningsvärt tillägg är andra generationens ultrabredbandschip, vilket förbättrar iPhone-spårningsnoggrannheten, men endast tillgängligt för iPhone 15-användare.

Apple Watch Ultra erbjudande

Interna ändringar:

Denna generation har ökat lagringsutrymme, med 64 GB lokalt minne jämfört med tidigare 32 GB, vilket är fördelaktigt för användare som ofta laddar ner applikationer. Det nya S9-chippet markerar en betydande förändring, vilket resulterar i något snabbare applikationsprestanda och smidigare navigering i operativsystemet, men inte så dramatiskt som Apple från början föreslog.

Anmärkningsvärda förbättringar ses i diktering, med snabbare och mer exakt igenkänning. Siri ser också en betydande uppgradering som fungerar lokalt utan konstant internetuppkoppling, vilket ger förbättrad förståelse och lyhördhet. Dessutom underlättar en dubbeltrycksgest kontroll av stoppuret under träningspass. Integrering med HomePod möjliggör sömlös kontroll av musikuppspelning när du är nära en HomePod.

Apple Watch Ultra erbjudande

Är det värt att uppgradera?

Sammanfattningsvis, om du äger en toppmodern Apple Watch Ultra kanske det inte är nödvändigt att uppgradera till Apple Watch 2. Skillnaderna mellan generationerna är minimala, och om enhetens batteri har försämrats kan det vara en mer kostnadseffektiv lösning att byta ut batteriet.

Den uppgraderade processorn, det förbättrade bredbandet och den ökade skärmens ljusstyrka kanske inte förbättrar användarupplevelsen avsevärt, särskilt med tanke på kvaliteten på den första generationen. Men om du går över från en äldre modell eller en serie 7 eller 8 kommer du att märka avsevärda förbättringar. Dessutom erbjuder den nya “Modular Ultra”-urtavlan en mer informativ och anpassningsbar upplevelse, vilket gör den till en värdig övervägande för dem som värdesätter detaljerad information på ett ögonblick.

Apple Watch Ultra