Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

alla deras ansikten i film och TV

Bill Bixby och Lou Ferrigno

De Hulkens första audiovisuella framträdande var 1977 med i en tv-serie som heter The Incredible Hulk . Till skillnad från nu, när samma skådespelare vanligtvis används för att spela de två karaktärerna, bestämdes det vid denna tidpunkt att använda två olika skådespelare . Å ena sidan hade vi Bill Bixby , som spelade doktor David Bruce Banner (han kallades vid den här tiden Dr. David Banner) och å andra sidan, Lou Ferrigno tog kontroll när Banner förvandlades till Hulken.

Bixby hade vunnit stor popularitet och berömmelse på grund av olika framträdanden som det tidigare hade gjort i andra tv-serier. Å andra sidan var Ferrigno en kroppsbyggare som bar flera troféer bakom sig, samt en seger i Mister America och Mister Universo . Han var nästan sex fot lång, och en gång karaktäriserades som Hulken, kunde han förmedla karaktärens monstruösa djurinstinkt med stor lätthet.

Duon Bixby och Ferrigno spanade över ett decennium . De två arbetade tillsammans på flera tv-filmer som växte fram ur serien, såväl som nya avsnitt av den. Tyvärr blev Bixby allvarligt sjuk i början av 1990-talet när han skulle göra om rollen som Banner i tv-serien. Skådespelaren var också tvungen att paralysera avtalet han hade gjort med ABC för produktionen av den femte Hulk-filmen – som vi misstänker hade något att göra med den vi skulle få se 2003 –. Bill Bixby tvingades lämna skådespelarvärlden 1992 och skulle gå bort ett år senare av sin sjukdom.

Erik Bana

2003 gick Hulken, regisserad av Ang Lee, upp på bioduken. Filmen hade mycket blandade recensioner , och även om de hade lite att göra med Banas prestation, eftersom det som saknades i den här delen förmodligen var ett manusproblem. Filmen gjorde bra ifrån sig på biljettkassan, och även om Bana’s Hulk så småningom skulle översköljas av Nortons bara fem år senare, tjänade båda långfilmerna ungefär lika mycket.

Den här versionen av Hulk stod ut för att vara första gången det CGI-tekniken skulle användas för tolkningen av den gröna mutanten. En hel del specialeffekter användes, även om kritikerna var förberedda på brist på handling av filmen, att för mycket introspektion gjordes på Banner och hans förvandling försummades lite.

Trots kritiken mot filmens manus är det mest överraskande att arbetet började redan 1990, vilket visar att rollen inte är att det var lite arbetat, utan att dramatisk vision med vilken karaktären kontaktades övertygade inte hela publiken.

Edward Norton

Norton fick i uppdrag att spela Bruce Banner i The Incredible Hulk , som släpptes 2008. Marvel, nu Marvel Studios, hade återigen tagit över rättigheterna till den gröna karaktären. Kritiken den här gången var bra för Norton. Filmen var underhållande, Edward gjorde en fantastisk roll , mycket upp till hans kvalitet som skådespelare, och filmen sattes ihop korrekt. Det var en omstart, på ett sådant sätt att det blev ett rent blad, vilket helt lämnade handlingen som utvecklades i filmen från 2003 i ett ingenmansland.

Marvel Studios avsikt var att behåll Edward Norton som Hulken för efterföljande Avengers-filmer. Men efter filmens släpp klagade flera producenter på Nortons attityd. Skådespelaren blev tydligen för involverad i karaktären och invaderade producenters och manusförfattares territorium. Han insisterade till och med på att själv skriva om manuset. Friktionen nådde en sådan punkt att Kevin Feige, president för Marvel Studios, skulle sluta med att meddela att projektet skulle fortsätta, men utan Norton.

Beslutet var kontroversiellt, eftersom Feige i sitt uttalande ville ta bort järn från saken genom att säga att de behövde en skådespelare för att samarbeta mer med teamet och andra medlemmar i skådespelaren. Norton, å sin sida, sa det hans vision av Hulken (som han var ett stort fan av sedan barndomen) var mörkt , mycket lik vad Nolan hade gjort med Batman. Med skådespelarens ord var hans tvister, tillsammans med lönen han bad om att återinkarnera La Masa, mer än tillräckligt för att Marvel skulle ge honom mappen. Trots detta har Feige alltid sagt att de inte klarade sig utan Norton på grund av ett rent ekonomiskt beslut. Det som är tydligt är att de kände sig inte bekväm med att arbeta med honom .

Mark Ruffalo

Nortons lättnad skulle ta Mark Ruffalo, och ingen skulle kunna föreställa sig att han skulle anpassa sig så väl till karaktären. Hans första framträdande var i The Avengers, 2012. För närvarande har Ruffalo spelat Hulken totalt 5 gånger, även om han har ännu inte haft en solofilm . Det närmaste som vi har kunnat se var i Thor: Ragnarok , där hans roll är vital och karaktären lyser för första gången sedan 2008.

För många är Mark Ruffalo den perfekta skådespelaren för denna karaktär, eftersom han lyckas förmedla både briljansen hos Bruce Banner och Hulkens klumpighet. Hans skildring av den gröna mutanten sammanfaller också med ljusaste perioden av sin professionella karriär , överlappande med två Oscarsnomineringar, tre Emmy-nomineringar (varav han skulle ta två priser) och tre BAFTA-nomineringar.