Alla de bästa webbplatserna för generering av leads har dessa fyra saker gemensamt

shutterstock_695759749.jpgHar du någonsin besökt en sida och känt något konstigt? Det är subtilt till en början, som att någon kraft drar i framsidan av din skjorta. Sedan blir det starkare och starkare. Du kan inte längre kontrollera dig själv. Du sugs in i en virvelvind av innehåll och när du kommer fram hänger tårna över ett stup, och innan du ligger en landningssida med en form; allvaret av dess sirensång som drar dig över. Du glider av och innan du vet ordet av är det klart. Du är nu en ledare.

Vi har alla gjort det. Men att upptäcka denna virvelvind kan få dig att undra hur du kan förvandla din alldeles egna webbplats till ett svart hål som slukar allt som vågar besöka också. Tja, jag ska ge dig några tips som bara kan hjälpa dig att uppnå kritisk massa. Det här är de fyra sakerna som alla de bästa leadgenereringswebbplatserna har gemensamt.

1. Konsekvens

Första intrycket är väldigt viktigt, det är därför vi måste prata om varumärkeskonsistens. Alltför ofta går jag in på en webbplats och ser 20 olika typsnittsstilar, fem knappstilar, skuggor strödda runt allt och tillräckligt med färger för att få Sherwin Williams att svettas. Dessa designproblem kommer att få dina besökare att vända och springa – vilket ger din webbplats ingen chans att göra dem till en lead. Varför? Eftersom avsaknaden av ett konsekvent varumärke urholkar dina besökares förtroende. Föreställ dig att gå in i en Apple-butik och lägga märke till att några av skyltarna är skrivna med olika typsnitt. De anställda är klädda som om de ska på en Hootie & the Blowfish-konsert. De spelar Jock Jams över PA. Skulle du kanske känna att det här inte var en legitim plats – eller åtminstone inte en plats du kan lita på för att vara konsekvent med dess produkter? Samma sak gäller för din webbplats. Skapa en stilguide (eller ännu bättre, få en professionell att skapa en åt dig) och följ den. Använd endast märkesfärger, var sparsam med dina typstilar och undvik CTA-cirkusen.

2. Styrka

Så låt oss säga att din besökare har sett att din webbplats inte är en fälla och är redo att börja springa runt. Nästa sak som de kommer att se är ditt hjältemeddelande. En sak som jag ser om och om igen är svaga meddelanden. Ett företag kommer att spendera otaliga timmar på att perfektionera sin webbplats bara för att fylla den med en kopia som suger. Webbplatsens snygga utseende gör den nästan värre eftersom den står i så stark kontrast till kopian, som en vacker, handsnidad ram runt en fruktansvärd målning, eller en 16-åring som kör en Ferrari. Dina meddelanden måste tala till din besökares djupaste önskningar. Säg inte vad du gör. Säg inte hur du gör. Säg varför du gör det och uttryck varför det är viktigt för din besökare. Om du ska harpunera denna val är det bättre att ha en bra vass krok.

3. Tydlighet

Okej, så nu mår besökaren verkligen bra av sajten. Varumärket får dem att känna sig trygga; kopian låter dem veta att de är på rätt väg. Nu vill de gräva i några andra sidor. Det viktiga här är att se till att din webbplats inte är ett förvirrande råttbo av länkar, med hagelgevär överallt. Försök att inte behålla mer än sju topplänkar och aldrig ha några rullgardinsmenyer på tredje nivå. Tänk på skärmen som lika med din besökares uppmärksamhet. Föreställ dig nu att varje val du förser dem med skär en liten bit ur den uppmärksamhetsspannet. Om du har för många länkar kommer din besökare bara att ignorera dem. Så håll det enkelt.

En annan viktig sak att tänka på är vad du skriver på varje länk. Använd inte din löjliga interna jargong när du pratar med dina besökare. De kommer att förstå vad “Blogg” betyder. De kommer inte att förstå vad “The Boiler Zone” betyder, och de kommer förmodligen inte att klicka på den.

4. Enkelhet

Nu har din besökare tagit sig till en av dina målsidor. De vill ha ditt innehållserbjudande, vilket är bra, men SE, ditt inkommande formulär står framför din e-bok. Det är en skrämmande vaktpost med en vålnadsliknande ansikte, bredsvärd hårt greppade i båda sina seniga händer. (Rulla en d20 för att se om besten lägger märke till dig.)

Ett formulär kan vara skrämmande för din besökare. Det är en handel. De vill ha din e-bok om “Top 20 skäl till varför databehandling är det bästa sättet att gå ner i vikt” och du vill ha deras information. Deras läckra information… Hur som helst, du kommer att vilja se till att ditt formulär är så enkelt att fylla i som möjligt. Här är några enkla formstrategivinster:

• Begränsa ditt formulär till en kolumn, eftersom människor har svårt att gå från sida till sida i ett formulär med undantag för för- och efternamnsfälten. Slå upp “The Axis of Interaction” om du inte tror mig.

• Se till att du har etiketter och felmeddelanden. Om ingen vet vad formuläret vill, kommer det att överges och din missförstådda form kan fortsätta att leda ett ensamt liv som utstött eller webbplatsutvecklare.

• Gör inte din form för lång. Få bara den information du behöver. Du vill inte att din användare stukar fingret när de scrollar ner på din webbplats och sedan kommer till dig för att få ersättning.

Skaffa potentiella kunder nu

Så där har du det. Följ mitt råd och du kommer att vara på god väg mot att ha en webbplats som konverterar så bra att den kommer att förklaras som en religion och du kommer att få skattebefriad status i USA.

Relaterade Artiklar

Back to top button