Alla de bästa funktionerna på iPhones

Alla de bästa funktionerna på iPhones

iOS 16 lägger till stöd för lösenord

Utöver alla nya funktioner som kommer till iOS 16 har Apple lagt till en betydande säkerhetsuppdatering som syftar till att bli av med lösenord.

Dubbade Nyckelnycklar, det här nya systemet låter dig logga in på dina många konton med en speciell nyckel på din telefon. Det stämmer, även om du loggar in på en bärbar dator eller annan enhet får du ett meddelande på din telefon som gör att du kan logga in utan att ange några inloggningsuppgifter.

I likhet med funktionen hos multifaktorautentisering har detta nya system blivit ganska populärt, med t.ex. Google och Microsoft lanserar liknande tjänster tidigare i år. Även lösenordshanterare har anammat den lösenordslösa framtiden, med Dashlane och LastPass lanserar liknande initiativ för att stärka säkerheten och avskaffa den föråldrade lösenordstekniken för gott.\

Även om lösenord kan vara en bra säkerhetsåtgärd när de används på rätt sätt, följer den genomsnittliga användaren inte bästa praxis med tanke på 85 % använder samma lösenord för flera webbplatser och det vanligaste lösenordet förblir “123456” 2022. Enkelt uttryckt kan tillkomsten av dessa lösenordslösa funktioner – inklusive lösenord i iOS 16 – vara början på ett enklare och säkrare internet.

Relaterade Artiklar

Back to top button