Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Alla de bästa funktionerna från Apples nya iPhone 12 & iPhone 12 Pro

Apples senaste “Hi, Speed”-evenemang såg tillkännagivandet av fyra nya iPhone 12s. Här är allt du behöver veta.

Tim Apple tog till den virtuella scenen för att tillkännage en uppdatering av två produktlinjer; iPhone 12 och HomePod mini. Detta var Apples tredje förinspelade event, komplett med massor av imponerande övergångar som tidigare.

2020-talets iPhones har sett några imponerande förbättringar överallt. Vi visste det mesta av vad som tillkännagavs från läckor och rykten, men det fanns några överraskningar i beredskap.

iPhone 12 kommer i fyra varianter:

  • iPhone 12 mini5.4-tum – 64 GB128 GB, 256 GB – 699 USD$749, $849
  • iPhone 126.1-tum – 64 GB128 GB, 256 GB – 799 USD$849, $949
  • iPhone 12 Pro6.1-tum – 128 GB256 GB, 512 GB – 999 USD$1099, $1299
  • iPhone 12 Pro Max6.7-tum – 128 GB1 099 USD$1199, $1399

iPhone 12 (icke-Pro-modeller) priser är när de är låsta till Verizon eller AT&T. Låsning till Sprint, T-Mobile eller Sim-free kostar 30 USD extra.

Förbeställningar för 6,1-tums iPhone 12 och iPhone 12 Pro börjar 16 oktober och blir tillgängliga 23 oktober.

Förbeställningar för iPhone 12 mini och iPhone 12 Pro Max börjar 6 november och blir tillgängliga 13 november.

Huvudfunktionen i år är att alla telefoner kommer med 5G, för förbättrade mobildatanedladdnings- och uppladdningshastigheter i områden med tillräckligt med 5G-antenner. mmWave stöds också i USA. Infrastrukturen är inte klar ännu i de flesta delar av världen, men 5G-stöd kommer att bli mer användbart på vägen. 5G-antenner är platser runt ramen på iPhone 12s. Apple säger att deras nya telefoner har fler 5G-band än någon annan smartphone. När din iPhone inte behöver den extra hastigheten växlar den intelligent till LTE för att spara batteri.

iPhone 12 mini och iPhone 12

De nya iPhones i mellanklass finns nu i två storlekar. iPhone 12 har samma storlek som iPhone 11 och iPhone 12 mini har en mindre kropp än 4,7-tums iPhone 6, 6s, 7, 8 och SE 2:a generationen, med en betydligt större 5,4-tums kant-till- kantskärm. Detta gör iPhone 12 mini till den minsta 5G-smarttelefonen i världen.

iPhone 12 kommer i en ny design som liknar iPad Pro, med platta aluminiumkanter, inklämda mellan två glasbitar, som påminner om iPhone 4 och 4S. Finns i fem färger, svart, vit, PRODUCT(RED), grön och blå.

För 2020 presenterar Apple OLED över hela linjen, vilket ger funktionen som tidigare bara var tillgänglig på Pro-modeller till iPhone 12-modellerna i mellanklassen. Införandet av OLED minskar ytterligare skillnaden mellan iPhone 12 och 12 Pro. OLED tunnar ner skärmkanterna, har 2 gånger fler pixlar än iPhone 11 och XR, samt nästan dubbelt så hög ljusstyrka på 1200 nits. Skärmarna på iPhone 12 och iPhone 12 mini mäter in på:

  • iPhone 12 mini 2340 x 1080 – 476ppi
  • iPhone 12 – 2532 x 1170 – 460ppi

Apple inkluderar en keramisk sköld i iPhone 12 för att förbättra skärmens hållbarhet och hävdar 4 gånger bättre fallprestanda än iPhone 11.

IP68 ger bättre vatten- och dammbeständighet, klarar av upp till 6 meter vatten i 30 minuter.

A14 Bionic driver alla iPhones i år, med en 6-kärnig CPU, 4-kärnig GPU och 16-kärnig Neural Engine. Apples nya iPhones är alltid bäst i klassen när det gäller prestanda, vilket gör att de kan användas i 5+ år. iPhone 12 är inget undantag.

iPhone 12 har samma array med dubbla kameror som iPhone 11, med en identisk Ultra Wide och uppgraderad Wide-kamera. Den breda kameran har nu af/1,6 bländare för bättre prestanda i svagt ljus och 7-elements objektiv för skarpa foton från kant till kant. Smart HDR 3 hoppas kunna fånga detaljer i bildens toppar och dalar. Nattläge är tillgängligt på alla tre kamerorna; Wide, Ultra Wide och frontkameror, och Deep Fusion fungerar på både Ultra Wide och Wide kameror.

iPhone 12 är den första kameran som spelar in Dolby Vision HDR för kraftigt förbättrad belysning på videor. På iPhone 12 är detta begränsat till 4K 30 bilder per sekund. Timelapse-videor i nattläge är också tillgängliga på årets iPhones.

2020 markerar återkomsten av MagSafe. Detta är ett av de coolaste tilläggen till iPhone 12s och är osynligt på konkurrenternas telefoner. MagSafe förbättrar den trådlösa laddningsupplevelsen på iPhones. iPhone 12 är fortfarande kompatibel med alla Qi-laddare, men magnetspolen inuti iPhone 12 och Apples nya fodral kommer att knäppa MagSafe-laddare till den exakta position som behövs. iPhone 12 stöder upp till 15W trådlös laddning.

Apple kommer att släppa en MagSafe Duo-laddare för iPhone 12 och Apple Watch, som är hopfällbar när du reser.

MagSafe-tillbehör finns live på Apple.com och tillgängliga 23 november. MagSafe-laddaren kostar $39, alla fodral kostar $49 och läderplånboken kostar $59. Vi är osäkra på kostnaden för MagSafe Duo-laddaren. MagSafe kommer att öppnas för tredjepartstillverkare av tillbehör.

En USB-C till Lightning-adapter ingår i kartongen, men som förväntat ingår ingen väggadapter eller hörlurar i kartongen, för att minska påverkan på världen (och spara pengar för Apple).

https://youtu.be/65JrtwtTOdc

iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max

Som vanligt med Pro-modeller tar iPhone 12 Pro allt som är bra med iPhone 12 och förbättrar subtilt många av funktionerna. Tidigare var bristen på OLED på iPhone 11 den största skillnaden mellan 11 och 11 Pro. Nu finns OLED på alla modeller, den största skillnaden i år är kamerasystemet. Till skillnad från tidigare modeller finns det till och med vissa skillnader mellan iPhone 12 Pro och 12 Pro Max.

iPhone 12 Pros erbjuder en förstklassig design, med band av rostfritt stål och ett matt bakglas. iPhone 12 Pro kommer i fyra färger; Silver, grafit, guld och Pacific Blue. Tätare kanter för skärmen ända upp till kanterna.

iPhone 12 Pro Max markerar den största iPhone någonsin på 6,7 tum med en skärm på 2778 x 1284, 458 ppi.

Det finns en ny LiDAR-skanner på baksidan, som på iPad Pro. Detta möjliggör förbättrade AR-funktioner, objekt/rumsskanning och foto/videoeffekter. LiDAR används också av kamerorna för att förbättra autofokus och fotografering i svagt ljus.

Kamerorna på iPhone 12 Pro har samma förbättringar som finns på iPhone 12, såväl som Deep Fusion på alla fyra kamerorna; Ultrawide, Wide, Telefoto och frontkamera samt porträttbilder i nattläge med hjälp av LiDAR-sensorn. Apple ProRAW kommer till Pro-modellerna och kombinerar fördelarna med RAW med Apples bildbehandling, vilket ger dig det bästa av två världar. Ett API kommer att finnas tillgängligt för utvecklare för att integrera ProRAW i appar från tredje part. Apple ProRAW kommer snart som en mjukvaruuppdatering längre fram. 10-bitars Dolby Vision HDR-videoinspelning är också tillgänglig med upp till 4K 60 bilder per sekund.

Det finns några ytterligare kameravinster på 12 Pro Max jämfört med den mindre 12 Pro. Där iPhone 12 Pro har ett 52 mm teleobjektiv, har iPhone 12 Pro Max ett 65 mm teleobjektiv som möjliggör 2,5x optisk zoom. En förbättrad sensor på 12 Pro Max släpper in mer ljus. Optisk bildstabilisering använder nu sensorförskjutning och flyttar sensorn istället för linsen.

https://youtu.be/cnXapYkboRQ

Vad vi förväntar oss framöver

Vi hoppades på ett releasedatum för iPad Air och macOS Big Sur vid det här evenemanget, men ingen lycka än.

Vi tror att det kan hållas ett annat Apple-evenemang nästa månad för att debutera den första satsen av Apple Silicon Macs, såväl som AirPods Studio och AirTags.

iPhone 13

Vad såg vi inte i årets iPhones?

En 120Hz Pro Motion-skärm var en av de största besvikelserna för iPhone 12. Det var mycket surr kring Apples ansträngningar att försöka göra Pro Motion i årets iPhones till verklighet. När evenemanget närmade sig tror vi att Apple avbröt funktionen på grund av batterispänningar ovanpå 5G.

Alla iPhone 12s har samma storlek FaceID-notch. Nästa år hoppas vi på en reducerad skåra storlek i bredd eller höjd, eller till och med en underskärmskamera och sensorer. Apple kommer inte att placera kameran och sensorerna under skärmen om de inte presterar så bra som de gör för närvarande.

Förutom FaceID eller istället kan vi se returen eller TouchID. Vi såg TouchID på iPad Air flytta i år till strömbrytaren. Vi skulle vilja se det implementerat i strömknappen på iPhones eller under skärmen.

Återkomsten av MagSafe föreslår vidare att alla portar på framtida iPhones tas bort. Vi tror att en portlös iPhone 13 är en stor möjlighet.

Ingen 4K 240 bildrutor per sekund som tidigare förutspått.

Batteri nämndes inte på scenen för några iPhone-modeller. Om man tittar igenom Apples webbplats verkar det som att iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max är betygsatta ungefär som iPhone 12, iPhone 12 Pro respektive iPhone 12 Pro Max, med iPhone 12 mini som får en liten träff på grund av en fysiskt mindre batteri. Vi får vänta och se hur dessa iPhones presterar i den verkliga världen, med tanke på A14 och 5G.