Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

All-In-Wonder 2006 PCIe Edition: Den senaste multimedialösningen från ATI

Introduktion

Vi tittade nyligen på ATIs X1800 XL-version av All-In-Wonder, som kombinerade kraftfull grafik tillsammans med dess multimediafunktioner. Vi var imponerade av hur mycket spelkraft kortet hade utöver videofunktionerna, men ifrågasatte hur praktiskt det skulle vara givet priset. Den X1800 XL AIW-hanterade grafiken liksom alla avancerade kort kan förväntas göra, men många av dem på marknaden för ett All-in-Wonder ATI-kort skulle förmodligen föredra något lite mindre skrymmande och dyrt (i grafiken avd), men har fortfarande funktionerna i den nyare AIW.

Lyckligtvis har ATI ett svar på detta i form av ATI All-In-Wonder 2006 PCIExpress Edition. AIW 2006 är baserad på ATI:s X1300-linje, vilket gör den mer budgetvänlig än sin X1800 XL storebror. Eftersom den är baserad på en budgetdel ser AIW 2006 ut som ett mycket mer praktiskt alternativ för en All-In-Wonder-lösning, om inte riktigt lika imponerande. Ändå bidrar uppspelnings- och inspelningsfunktionerna för full rörlig video, liksom det rejäla mjukvarupaketet, till det här kortets önskvärdhet.

Detta är vår första titt på All-In-Wonder 2006 PCIe Edition, och förutom den uppenbara grafiska prestandaskillnaden från X1800 XL All-In-Wonder, är dessa två kort väldigt lika. All-In-Wonder-serien erbjuder olika multimediafunktioner som TV-uppspelning och inspelning, samt nedladdning av onlineprogram och schemaläggning för inspelning av program. Vi kommer att titta närmare på dessa funktioner senare i recensionen.

Vi kommer också att titta på prestandan hos AIW 2006 PCI-e i några speltester, för att se hur den här versionen av X1300 hanterar ett par spel med olika upplösningar. Intressant nog, medan AIW 2006-arkitekturen är baserad på X1300, är ​​den klockad lägre än en standard X1300 Pro (som vi testade i våra lanseringsartiklar i X1000-serien), och vi kommer att jämföra de två i avsnittet om prestandatest.

Vi kommer också att titta på eventuella skillnader vi kan se i multimediafunktionerna i den här senaste All-In-Wonder-delen jämfört med de tidigare versionerna, och vi kommer även att testa strömförbrukningen igen. X1800 XL AIW kostar cirka 380 $ just nu, och med ett rekommenderat pris på 199 $ är AIW 2006 betydligt billigare. Med tanke på det faktum att X1800 XL AIW vid tidpunkten för släppet såldes för cirka 490 $, kan vi se en liknande prisnedgång för AIW 2006 ett tag efter att den kommit ut, vilket är bra.

När det gäller tillgänglighet har vi en annan “provningsplats”-situation för den här lanseringen, eftersom vi inte säkert vet om kortet faktiskt kommer att vara köpbart idag, dagen för lanseringen, men vi ger ATI fördelen av tvivel. Förhoppningsvis kommer ATI att hålla vad de lovar och vi kommer att se några kvantiteter av AIW 2006 PCIe till försäljning någon gång idag. Den senaste lanseringen av X1800 CrossFire Edition var lite lätt på tillgänglighet, men det fanns kort för dem som tittade tillräckligt hårt. Vi kommer att hålla ögonen öppna.

Vi gillar funktionerna i All-In-Wonder-kortfamiljen, och det här ser ut att vara ytterligare en medlem av samma kvalitet. Priset är fortfarande en stor faktor för hur önskvärt detta kort kommer att vara för den enskilda användaren, speciellt som vi har att göra med ett mycket mindre kraftfullt kort för spel. Med tanke på att priserna är mycket föremål för förändringar, och att olika PC-ägare kommer att ha olika preferenser när de letar efter en multimedialösning, finns det en hel del subjektivitet i värdet på detta kort. Men som sagt, AIW 2006 har mycket potential, så låt oss gå vidare och ta en titt på kortet.