Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Alexa har förlorat en färdighet som du förmodligen inte visste om

Alexa blir mer och mer kapabel att göra saker. Från att följa dina beställningar på Amazon, till att spela med dig och på senare tid överföra din musik från en högtalare till en annan, om du har flera i olika hörn av huset.

Uppdateringar lägger dock inte alltid till saker och i det här fallet har Amazon skickat ett e-postmeddelande till användarna av Echo-högtalarna som kommunicerar att Alexa inte längre kommer att göra något som den hittills kunde göra: läs dina e-postmeddelanden högt.

Inte nog med det, de har också uppenbarligen tagit bort möjligheten att svara på dem med röstkommandon, diktera svaret på Alexa, utan att behöva slå på datorn eller röra mobilen.

Varför kan inte Alexa läsa dina e-postmeddelanden längre?

I e-postmeddelandet som Amazon skickade till sina Echo-användare (och som du inte längre kommer att kunna höra högt), Jeff Bezos företag ger inte något specifikt skäl. Dessutom är försvinnandet av denna funktion ganska abrupt, eftersom de knappt gav några dagars varsel och ändringen trädde i kraft den 8 november.

Precis som med det rådgivande e-postmeddelandet har Amazon inte angett en exakt anledning när media frågat om det här problemet. I ett svar till TechHive sa de helt enkelt detta:

“Vi utvärderar regelbundet de funktioner och upplevelser som är tillgängliga för kunder och prioriterar de som gör livet enklare för användarna och låter dem få ut det mesta av sin Alexa-upplevelse.”

Översatt, fortsätter det med att säga diplomatiskt att, tydligen, inte många kunder använde e-post uppläst med Alexa. Av denna anledning har du förmodligen inte ens märkt att den har försvunnit.

Alexa kommer inte längre att läsa e-postmeddelanden

Vad du inte längre kommer att kunna göra med Alexa när du slutar läsa dina e-postmeddelanden

Det är obestridligt att, i dessa tider när integritet på nätet blir alltmer knapphändig, har många användare tagit emot den här nyheten med lättnad. Få vill att Alexa ska läsa det som är intimt på deras Gmail-konto, för det finns Google redan där.

Det faktum att du inte längre kan koppla dina e-postkonton till din Echo-högtalare kommer också att orsaka det är inte möjligt att spåra försändelsen och ankomsten av tredje parts paket annat än Amazon.

Från och med nu kommer Alexa bara att rapportera de beställningar du gör i Jeff Bezos-butiken och inget annat.

Detta kan dock få en annan oavsiktlig konsekvens. Äldre användare med synproblem, eller personer med funktionsnedsättning som gör det svårt för dem att hantera e-post, kommer inte att kunna lyssna på eller svara på de e-postmeddelanden de får.

När du inte förstår så bra med en dator eller mobil, eller om du har problem med att använda den, saknas funktioner som denna.

Så vissa andas lugnt och de få som använde det kommer att bli besvikna, men hur som helst kommer Alexa inte längre att kunna titta på dina e-postmeddelanden.