Alexa, ett riktmärke för de nya generationerna?

0 Shares

Under de senaste åren har konsoler, datorer och smartphones fångat uppmärksamheten hos de minsta i huset, och för inte så länge sedan har smarta högtalare lagts till på denna lista, där Alexa är röstassistenten med störst inverkan på marknaden 2020 .

Alexa, ett riktmärke för de nya generationerna

Alexa: en i familjen

Sällsynt är det hushåll som inte har någon röstassistent idag. Dess användning har spridit sig bland befolkningen och Alexa är en av de mest utvalda av konsumenterna. Den här röstassistenten kan göra allt, eller nästan allt för oss: sätta musik på Amazon Echo, föreslå kulinariska recept, tända och släcka lamporna i vårt hus … kom igen, ibland verkar det som att hon har svaret på nästan alla våra problem.

Kanske en av de mest användbara funktionerna hos röstassistenter är påminnelseinställningarna, vad mer är, i vissa hem är det Alexa, Google Assistant eller Siri som berättar för barnen hem- eller skoluppgifterna som de måste göra (indikeringar konfigurerade av deras föräldrar, naturligtvis).

Generationsklyftan

Denna utbredda användning av röstassistenter tar en djupdykning och kommer att markera ett före och efter i sättet att kommunicera för de nya generationerna. Vad mer, a YouGov omröstning genomförd i Storbritannien avslöjar det barn i åldern sex till elva pratar mer med Alexa eller Siri än med sina egna morföräldrar. Studien av 1 200 barn visar att en fjärdedel pratar med röstassistenter dagligen medan endast en av tio pratar varje dag med sina morföräldrar.

Denna trend påverkar inte bara barn utan även föräldrar. Daily Mail rapporterar att 34 % av de tillfrågade frågar Alexa eller Siri om svar istället för sin egen mamma eller pappa. Kan detta vara en indikation på att vi ändrar våra referenser när det gäller att informera oss?

Det som är klart är det röstassistenter underlätta och liva upp vår vardag och ge oss svar på alla frågor som dyker upp, men naturligtvis är uppgifterna som avslöjas av denna typ av studier fortfarande överraskande.

0 Shares