Alexa dolda lägen och hur du aktiverar dem: Fotboll, Super Alexa och mer

0 Shares

Alexa, vilka lägen har du?

Det är mer än troligt att de kommandon du använder med Amazons smarta assistent i din dag till dag är relaterade till att spela en låt, fråga efter tid eller tid. Men, som vi redan har låtit dig se, går denna assistents möjligheter mycket längre.

Alexa dolda lägen och hur man aktiverar dem

Även om du har kommit till den här artikeln för att du undersöker möjligheten att skaffa en smart högtalare, måste du veta att interaktion med Amazons virtuella enhet är lika enkelt som att säga “Alexa”, följt av frågan eller åtgärden du vill att jag ska utföra .

Om du vill veta vad Alexa är kapabel till kan du fråga henne direkt. Om du ställer frågan “Vad kan du göra?” Så att hon kan berätta om några av uppgifterna hon kan hjälpa dig med. Eller, om du vill veta dess tillgängliga lägen, kan du ställa frågan “Vilka lägen har du?” Även om vi nu kommer att lista en lista över de viktigaste och mest intressanta.

Å andra sidan, om du tvivlar på hur det skulle vara att bo med Alexa hemma, gjorde vi en video på vår YouTube-kanal för länge sedan där vi berättar om vår upplevelse. Ta en titt och det kommer säkert att överraska dig.

Bästa Alexa dolda lägen

Det finns många sätt som Alexa gömde för dig fram till nu. Dessutom ökar antalet tillgängliga lägen då och då, så den här listan kommer att växa mer och mer med tiden.

Här är bästa Alexa dolda lägen och hur du kan aktivera dem.

Super Alexa-läge

Detta läge är ett av de mest kända, eftersom det har fått mycket hype på internet. För att aktivera det är det så enkelt som att säga till assistenten “Alexa, aktivera super Alexa-läget” , kommer detta att informera oss om att det är ett superhemligt läge som behöver en kod för dess funktion. På detta måste vi svara (som om det vore tangentkombinationen för ett videospelstrick) följande koda “Alexa, upp, upp, ner, ner, vänster, höger, vänster, höger, B, A, start” . Guiden kommer automatiskt att informera oss om att aktiveringen börjar, följt av olika ljudsignaler.

Om du förväntade dig att Alexa med det här läget skulle bli en superintelligent enhet eller att hon skulle förvandlas till en cyborg eller något liknande, är vi ledsna att ge dig de dåliga nyheterna att inget av det kommer att hända. Detta läge är inget annat än en påskägg till minne av den berömda Konami-koden. De flesta spelare kommer att veta vad vi pratar om.

Fotbollsläge

I detta fall aktiveras fotbollsläge kommer inte att vara “lika enkelt” som super Alexa. Det här är ett av de sätt på vilka Alexa kommer att göra oss ett tidigare frågeformulär och till att börja med måste vi svara på minst två av dess fyra frågor.

Frågorna kommer att variera mellan en bred lista med frågor. När vi väl har fått det kommer Alexa att berätta för oss och börja tala för oss i den renaste stilen som en fotbollskommentator. Som du kanske föreställer dig, för att starta Alexa-frågorna kommer det att vara så enkelt som att säga “Alexa, aktivera fotbollsläget.”

Familjelägen

Alexa är kapabel att imitera eller sätta sig själv i skorna för olika medlemmar i vårt hushåll. Detta uppnås genom de olika familjelägen som är tillgängliga, som är:

 • Faderläge : om du vill att Alexa ska ge dig en bra rad typiska farfraser, behöver du bara säga “Alexa, aktivera faderläge”. Detta kommer att berätta att den behöver en hemlig kod som den kan ge dig en ledtråd om. Om du inte vill äta upp huvudet för mycket är namnet du måste stava baklänges ”Alcántara”, efternamnet på pappan från serien ”Cuéntame”.
 • Moderläge : som i föregående läge, om du vill sända mytiska moderfraser, kan du aktivera detta läge genom att säga “Alexa, moderläge”. För att uppnå detta måste du svara korrekt på några frågor.
 • Babyläge : om du aktiverar det kommer du att höra Alexa gråta som en bebis.
 • Barnläge : med det här läget kommer Alexa att förvandlas till ett bortskämt och lyhört barn.
 • Tonåringsläge : på samma sätt, genom att ändra ditt sätt att prata lite, kan Alexa bli tonåring tack vare detta läge.
 • Mormors läge : Men om du saknar din mormor kan du be Alexa att prata som en gammal person och säga typiska mormorsfraser tack vare det här läget.

Naturligtvis kanske vissa av dem, beroende på den region där du bor, inte är tillgängliga för tillfället.

Madrid läge

Madrileños av världen, Alexa kan bli en av dina. Om du vill att jag ska, behöver du bara säga kommandot “Alexa, aktivera Madrid-läge” och svara korrekt på en rad frågor som assistenten kommer att ställa till dig. Självklart, anser du dig själv som en expert i Madrid? Är du en katt eller en tre-till-fyra från Madrid?

Om du kan aktivera den kommer Alexa att sjunga en väldigt speciell låt för dig.

Förälskat läge

Kontrollera Alexas svar

Amazon-assistenten har också sitt lilla hjärta, och det visar oss tack vare detta läge. Om du vill starta det är det bara att säga till “Alexa, aktivera kärleksläget” . Återigen, för att komma igång kommer Alexa att ställa dig en rad frågor relaterade till kärlek och romantik, av vilka du måste svara korrekt på 3 av de 4 frågorna.

Genom att aktivera det här läget kommer vi att gå in i ett mycket besvärande ögonblick som levts ur den förälskade assistentens synvinkel.

Andra lägen du (kanske) kan använda

Som vi redan har nämnt inkluderar Alexa många fler lägen för varje dag som går. Det finns till och med lägen som beroende på vilken region du bor i kan du använda dem eller inte.

Vi ser det här fallet mycket tydligt med följande lägen om du bor i Latinamerika :

 • Norrläge
 • Karibiskt läge
 • Taquero-läge
 • Yucatecan-läge
 • Chilango-läge
 • Mexikanskt läge
 • Chilango-läge

Dessa, om du till exempel bor i Spanien, när du försöker spela dem kommer Alexa att berätta att de inte har dem ännu, eller att de inte är tillgängliga i vår region. Men i länder på andra sidan dammen fungerar de.

0 Shares