Aktivera och konfigurera väntelägesflikar i Edge Browser

Och det är att i dessa tider är det få som inte har ett program av den här typen installerat på sina enheter. Oavsett om vi pratar om stationära datorer eller mobila enheter finns en webbläsare i nästan alla. Således, efter misslyckandet av Redmonds signatur med original Edge att den lanserades med Windows 10 har den beslutat att förnya sig själv. Just nu kan vi få tag i den nya versionen av programmet, nu baserad på Chromium, som vi vill konkurrera direkt med Chrome.

Aktivera och konfigurera väntelägesflikar i Edge Browser

Men det kommer naturligtvis inte att bli lätt, särskilt om vi tar hänsyn till den enorma marknadspenetrationen av Googles förslag. Med allt och med detta, Microsoft har satt upp målet här, att återigen bli viktig i denna ständigt växande sektor. Detta är något som, som ni kommer ihåg, i sin tid hände med Microsoft Explorer, till exempel. Men till stor del på grund av den dåliga berömmelse som det förflutna Kant förvärvat är många användare fortfarande ovilliga att migrera till den nya.

Problemet med RAM-förbrukningen i webbläsare

Det presenterar dock några intressanta egenskaper som är värda att nämna, vilket är fallet där vi kommer att fokusera på dessa linjer. Sanningen är att dess funktion är ganska flytande, och några av dess egenskaper gör att vi kan dra stor nytta av våra långa sessioner på Internet. Men naturligtvis är detta program som för att tillfredsställa majoritetens krav och behov, inte slutar växa när det gäller deras funktionalitet .

Till allt detta kan vi lägga till bördan som många av de webbplatser vi besöker dagligen, den överdrivna användningen av flikar , eller installation av tillägg. Detta är något som faktiskt leder till ett av de största problemen som många av dessa webbläsare stöter på. Egentligen hänvisar vi till den höga förbrukningen av PC-resurser som de gör konstant. I själva verket vid denna tidpunkt kan vi säga att, tillsammans med allt som har att göra med säkerhet, är detta ett av de nackdelar som dess utvecklare möter.

Det finns flera åtgärder som vi i början och från vår sida kan vidta för att lösa detta problem. Vi kan till exempel minska användningen av tillägg installerade i själva programmet, eller stänga inaktiva flikar. Samtidigt har vi möjlighet att stänga vissa trådar som vi finner öppna i Windows-uppgift Manager och som gör ingenting, bara förbrukar minne.

processos kant

Men som vi har nämnt tidigare är detta ett program som just nu är i full tillväxt. Det är därför de av Redmond sluta inte lansera och introducera nya funktioner i deras program för att förbättra det med tiden. För att lösa detta som vi pratade om innan förbrukningen av RAM och CPU , vi har nu flikar i vänteläge i Edge.

Vad är Edges Standby Tabs-funktion

Som du kan föreställa dig är detta något som Redmond har implementerat för att spara PC RAM medan du använder Edge. För att ge dig en uppfattning om vad vi pratar om finns det vissa användare som föredrar att ha dussintals flikar öppna samtidigt när de surfar. Uppenbarligen är många i de flesta fall onödiga, samtidigt som de förbrukar värdefullt systemminne utan anledning. Faktum är att de inte kan stänga några av dessa element, för dem är de alla nödvändiga. Men självklart kan själva lagets övergripande prestation försämras allvarligt. Därav just användbarheten av funktionen som vi kommer att prata om nedan. Dess namn är Tabs on hold, vilket kan ge oss en uppfattning om vad vi kommer att prata om här.

Den här funktionen som vi kan använda oss av i Edge kan vara till enorm hjälp när det gäller att spara RAM-minne medan vi använder många flikar. Så vad den här funktionen gör är att istället för att stänga alla dessa flikar, försätter den dem i viloläge och stänger av dem efter att de har varit inaktiva under en viss tid. Med detta minskar suspendering av en flik mängden RAM och CPU du kan använda i bakgrunden. När vi öppnar fliken i fråga igen börjar den naturligtvis fungera automatiskt.

Aktivera och konfigurera funktionen Tabs on hold i Edge

Det första vi bör veta är att Edge standby-flikar är något som är tillgängligt i webbläsaren från version 88 av mimen. Samtidigt är det något som vi kan dra nytta av båda på Windows och igen Mac och Linux .

Aktivera flikar i vänteläge

För att dra nytta av allt detta är det första vi kommer att göra åtkomst till programmet som sådant på ett konventionellt sätt. Därefter, vad vi måste göra är att öppna Edge-menyn genom trepunktsknappen i det övre högra hörnet, där vi väljer inställningar .

menú konfiguration kant

När vi hittar fönstret Inställningar på skärmen går vi till alternativet System i den vänstra panelen. I det ögonblicket vad vi måste göra är att hitta en sektion som heter Spara resurser. Därför, när vi väl hittar det, är allt vi behöver göra att aktivera väljaren som säger Spara resurser med väntande flikar för att kunna använda funktionen.

Activar pestañas espera

När vi har aktiverat väljaren börjar verktyget automatiskt markera, men vi rekommenderar att du justerar ett par av dess alternativ.

Konfigurera Edge-funktionen för att spara RAM

Nåväl, vid det här laget kommer vi att berätta att det första vi kan göra här är att du kan bestämma hur lång tid det ska ta innan en flik stängs av. För detta behöver vi bara klicka på rullgardinsmenyn och välj en varaktighet. Här har vi möjlighet att välja mellan 5 minuters inaktivitet, upp till 12 timmar.

På samma sätt, och från samma avsnitt, kan vi skapa en anpassad vitlista. Detta innebär att vi kan specificera de webbplatser som vi aldrig vill ska sövas i, för att uppnå detta vad vi gör är att klicka på knappen Lägg till

Konfigurera pestañas kant

På så sätt, i det nya fönstret som visas nedan, kommer vi redan att ha möjlighet att skriva webbadresser av nät som aldrig kommer att avbrytas.

Relaterade Artiklar

Back to top button