Aktivera, konfigurera och avaktivera Cortana: alla kommandon

0 Shares

Från våra mobila enheter och under lång tid har vi möjlighet att använda röstassistenterna integrerade av både Apple och Google. Dessa kommer till oss redan installerade i sina motsvarande terminaler så att vi kan hantera dessa med större lätthet. Dessutom ger de oss tillgång till all slags information, allt med rösten. Det är därför Microsoft inte har velat vara mindre i det mest använda stationära PC-systemet som t.ex Windows 10.

Aktivera, konfigurera och avaktivera Cortana

Och vi måste komma ihåg att det finns fler och fler röstassistenter som vi kan använda på alla typer av enheter. Vi kan använda en mobiltelefon , en PC eller till och med oberoende smarta högtalare, förutom att styra en mängd produkter relaterade till hemautomation.

Starta och aktivera Cortana för att använda din röst

Det är sant att kanske assistenten där vi ska fokusera på samma linjer, Cortana, inte har haft samma acceptans som de vi använder på mobiltelefoner . Detta är dock en av Microsofts stora satsningar i denna mening, så det fortsätter att arbeta för att förbättra sin assistent. På så sätt hoppas man att hundratals miljoner användare äntligen ska välja att använda den i Windows 10.

Naturligtvis är det första vi bör veta att det är integrerat som standard i Redmond-systemet. Därför kan vi aktivera det eller inte, som resten av mjukvarufunktionerna.

Se knappen i Aktivitetsfältet

I händelse av att vi äntligen bestämmer oss för att aktivera assistenten och använda den regelbundet kan detta vara mycket användbart. Syftet med allt detta är att spara tid när man arbetar med stationär dator . Detta är ett element som vi initialt hittar i systemets aktivitetsfält, men motsvarande ikon kommer inte alltid att vara synlig.

Således, i händelse av att du inte ser ikonen vi talar om för att använda Cortana genom röstkommandon, är den dold. För att se den behöver vi bara klicka med höger musknapp i Aktivitetsfältet. Här kan vi välja alternativet Visa Cortana-knappen.

ver botón Cortana

Aktivera guiden för att använda röstkommandon

Naturligtvis, bara för att vi redan ser knappen som motsvarar assistenten i aktivitetsfältet, betyder det inte att de redan är i drift. Vi kan kontrollera det på ett enkelt sätt bara genom att klicka på det. I händelse av att systemet sedan ber oss att ange kontouppgifterna kommer detta att hjälpa oss att aktivera guiden .

Credenciales Cortana

Något som vi också måste tänka på är att detta som vanligt är en assistent som vi kan använda både via röst genom kommandon och med tangentbordet. Vi har redan vid många tillfällen kommenterat att detta är en assistent som Microsoft har inkluderat i Windows 10 sedan starten för att hjälpa oss med hanteringen av systemet . Även om dess framgång inte har varit som förväntat till en början, kan det hjälpa oss i vissa saker.

Hur man inaktiverar Windows-guiden

Det kan också vara så att vi har Cortana aktiverat i operativsystemet och vi använder det faktiskt inte alls. Vid det här laget kan vi seriöst överväga att inaktivera det för att inte ha det synligt i aktivitetsfältet. Därför är det första vi bör göra att inaktivera assistent i Windows 10 , en mycket enkel uppgift som vi kommer att se.

Således är det första vi kommer att göra för att avaktivera assistenten i operativsystemet att klicka på menyknappen som finns i det övre vänstra hörnet av Cortana. Detta representeras av tre horisontella punkter och när du klickar visas flera alternativ. Därför behöver vi här bara välja Stäng session.

Cerrar sesión Cortana

Det är värt att nämna att detta kommer att hjälpa oss att göra assistenten inte längre tillgänglig i Windows, men vi kan gå ett steg längre. Med detta, vad vi berättar är att, som vi gjorde tidigare, visas det på knappen, nu kan vi få det att försvinna. Detta är så enkelt som att följa stegen som beskrivs ovan från aktivitetsfältet, men i det här fallet tar du bort markören från Showen Cortana knappalternativ.

Metoder för att få Cortana igång

Vi har redan berättat att detta är en assistent som vi kan hantera både med rösten och med tangentbordet. I början hade vi möjligheten att göra det via röst, men av någon anledning har Microsoft tillfälligt avaktiverat det. Med allt och med detta har vi andra metoder att använda för att implementera detta funktionalitet . Som du kan föreställa dig är en av dem att aktivera knappen som vi visade tidigare.

När motsvarande fönster visas kan vi börja skriva. Samtidigt, om vi vill använda vår röst, behöver vi bara klicka på knappen i form av en mikrofon som dyker upp.

funcionar Cortana

På samma sätt, om vi vill komma åt det här avsnittet på ett smidigare och snabbare sätt, kan vi också använda Win + C tangentkombination . På detta sätt och omedelbart öppnas guiden som vi vill använda i det ögonblicket.

Kommandon vi kan använda

Först och främst kommer vi att berätta att i de senaste versionerna av Windows eliminerade Microsoft möjligheten att styra operativsystemet med rösten. Därför var användbarheten av denna funktion ganska begränsad. Däremot kan vi använda den för en del andra uppgifter som t.ex externa sökningar eller frågor. Det är därför vi nedan kommer att visa dig några exempel på de frågor du kan ställa till Cortana just nu:

 • Berätta ett skämt för mig
 • Hur stor är befolkningen i Spanien?
 • Vad är klockan i Ryssland?
 • Berätta om Pedro Sánchez
 • Hur lång är Selena Gomez?

På samma sätt som vi kan påverka varandra med lite mer humor för att le lite medan du arbetar med Windows. På så sätt kan vi fråga Cortana många saker för att se vad hennes reaktion är. Därefter kommer vi att lämna några av de frågor som du kan ställa till honom för att se hans svar , du kan också kasta din fantasi och prova med andra som du kan tänka dig:

 • Vad heter du?
 • Vem är du?
 • Du är en kvinna?
 • Är du människa?
 • Vad betyder Cortana?
 • Varför är du ledsen?
 • Kan jag ändra ditt namn?
 • Hur gammal är du?
 • Du vet hur man lagar mat?
 • Vad äter du?
 • Var bor du?
 • Vem är din mamma?
 • Vem är din far?
0 Shares