Aktivera eller inaktivera vilolÀge och vilolÀge i Windows 10 (exempel) | Se hur det Àr gjort

0 Shares

Aktivera eller inaktivera vilolÀge i Windows 10 Detta har flera fördelar men ocksÄ flera nackdelar. Vet du vad de Àr? NÀr vi har det hÀr lÀget pÄ och datorn Àr igÄng kommer all data eller applikationer som vi kör att lagras pÄ hÄrddisken.

Vanligtvis nÀr vi anvÀnder det hÀr lÀget, nÀr datorskÀrmen stÀngs av och vi bestÀmmer oss för att Äteraktivera den, kan vi hitta allt nÀr vi lÀmnade det. I vissa fall kan en fil visas strömavbrott eller urladdning till den bÀrbara datorn och nÀr du slÄr pÄ den igen kommer du att kunna ÄterstÀlla alla eller Ätminstone de flesta av dina data. Kom ihÄg att vilolÀge och standby har sina skillnader, de Àr inte samma sak. Men stegen för att inaktivera dem Àr vÀldigt lika varandra.

Det rekommenderas att aktivera vilolÀge pÄ varje enhet med Windows 10. TyvÀrr kommer gamla datorer inte att fungera, och nya datorer som har lite hÄrddiskutrymme. Om du försöker installera det kan det misslyckas.

Aktivera eller inaktivera vilolÀge och vÀntelÀge via kommandoraden i Windows 10:

För att börja, mÄste du gÄ ner var du klickar nÀr du uppmanas av Windowskommer det översta fÀltet att visas med flera alternativ dÀr du ser alla applikationer och mappar som din dator har.

DÀr kommer du att leta i systemet efter den administrativa delen och du kommer att mÀrka hur en svart ruta dyker upp dÀr du mÄste ange följande kod efter / system32>: powercfg -h pÄ

Och tryck pÄ acceptera, stÀng och voila. Det hÀr alternativet skulle redan vara aktiverat!

Aktivera eller inaktivera vilolÀge med hjÀlp av elströmalternativen:

I konfigurationsmenyn som vi kan hitta i Windows-fönstret vi letar efter “Energialternativ” och du klickar pĂ„ ett alternativ som lĂ„ter dig Ă€ndra kontrollen av anvĂ€ndningen av pĂ„/av-knappen.

DĂ€r kommer du att se ett nytt fönster dĂ€r de flesta alternativen Ă€r instĂ€llda “FristĂ€lla” Du kommer att Ă€ndra det genom att Ă€ndra de 4 som kommer ut och spara Ă€ndringarna. I samma fönster kan du aktivera eller inaktivera vilolĂ€ge nĂ€r datorns batteri Ă€r lĂ„g.

Aktivera eller inaktivera vilolÀge med ett energischema:

Det finns ett par sĂ€tt du kan göra detta, inklusive att öppna alternativen för Windows energiplan. HĂ€r visar vi dig det enklaste. I kontrollpanelen kommer vi att ha tillgĂ„ng till alternativet »HĂ„rdvara och ljud» dĂ€r kommer du att kunna se hur de 7 alternativen Ă€r uppdelade och vĂ€lja ‘“Energialternativ”

I balanseringsdelen behöver du Ă€ndra planinstĂ€llningarna sĂ„ ser du ytterligare en ny flik, vĂ€lj igen lĂ€ngst ner Ȁndra avancerade energiinstĂ€llningar»

I fönstret som visas, vĂ€lj igen för att Ă€ndra de avancerade ströminstĂ€llningarna sĂ„ letar vi efter start/stopp-knappar bland alla alternativ. Tryck pĂ„ ȁtgĂ€rd nĂ€r du stĂ€nger locket» och gĂ„ till vilolĂ€ge, och sedan »Alternativ ström» vi konfigurerar Ă€ven med vilolĂ€ge.

Aktivera eller inaktivera vilolÀge i Windows 10 med kontrollpanelen:

Slutligen, gÄ till kontrollpanelen i vÄrt system och klicka pÄ den, nÀr systemet öppnas högst upp, klicka igen. Tryck pÄ »Alla element i kontrollpanelen» och sök energialternativ vi trycker pÄ det första alternativet och laddar om sidan.

NÀr datorn Àr pÄslagen vilolÀge Det betyder att den gÄr in i vilolÀge, och nÀr den startar denna process, fÄngar den och sparar en kopia av allt pÄ din hÄrddisk. NÀr du slÄr pÄ den igen kommer du att kunna hitta den med optimal prestanda som inte borde sakta ner dig, dina dokument och historik kommer att finnas pÄ din hÄrddisk.

I allmÀnhet Àr den hÀr funktionen redan aktiv, om inte, följ varje angivet steg för att kunna Äteraktivera det.

Systemet tar upp 75% av hela hĂ„rddisken, sĂ„ om datorn har 6 GB tar det 4, och de med 8 GB – 6 GB.

Om du aktiverar den hÀr funktionen och sedan behöver det hÀr utrymmet för nÄgot annat kan du inaktivera det, om inte, lÀmna det dÀr. För att avaktivera kan du följa samma process eller i popup-menyn kommer det att ge dig ett alternativ eftersom dessa kommer att vara de Àndringar du har gjort tidigare.

Vanligtvis har andra Windows-system det hÀr alternativet men de Àr inte avancerade sÄ du kan försöka stÀlla in dem men om det saktar ner mÄste du Àndra det igen. Jag rÄder dig att om din Windows 10 har lite minne, aktiverar du inte alla typer av vilolÀge, men mindre.

Ett annat sÀtt att stÀnga av den Àr genom att trycka pÄ Win + R. och skriv sedan in >> i fÀltet regedit << (inga symboler)

0 Shares